Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Τυροκουλούρα - τηγανόψωμο

Μια απλή , εύκολη και νόστιμη λύση που μου θυμίζει πολύ τα παιδικά μου χρόνια.Όλοι έχετε φάει κάποια στιγμή στη ζωή σας.




Υλικά (στο περίπου) :

  • 1/2 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 500γρ)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελάχιστο αλάτι
  • ελάχιστο πιπέρι
  • τυρί φέτα τριμμένη στο χέρι (περίπου 300γρ.) ή άλλα αλμυρά τυριά που μας αρέσουν
  • νερό (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας λεία και μαλακή)


Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μέτρια μπαλάκια (στο μέγεθος που χωράει η χούφτα μας περίπου).
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μια ρολό και ενώνουμε τις άκρες.Το πατάμε λίγο με τον πλάστη να ανοίξει.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για να μην καεί.
Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε τις κουλούρες σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε και με έξτρα τριμμένο τυρί από επάνω αν θέλουμε ή μπορούμε να ρίξουμε και λίγο μέλι διάσπαρτο.
Έτοιμο!




Καλή όρεξη!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails