Κρέπες, αλμυρές ή γλυκές πάντα υπέροχες!!!

Με τις κρέπες συνδυάζεις σχετικά εύκολα και γρήγορα, ένα ελαφρύ γεύμα και επιδόρπιο. Είναι ωραίο και διασκεδαστικό αν συνδυαστεί με φίλους που δίνουν παραγγελιές και τα σχετικά, έχει βέβαια λίγο μανούρα με το ψήσιμο αλλά στο τέλος σε αποζημιώνει απολαυστικά!!!




*Υλικά για ζύμη - βάση κρέπας* (περίπου για 8-10 μεγάλες κρέπες) :
  • 1,5 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κούπα γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά



Εκτέλεση:







  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (το έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Το αφήνουμε για λίγο να ηρεμήσει από το πολύ το χτύπημα και παράλληλα εμείς ετοιμάζουμε τα υλικά μας για την γέμιση.




*Αλμυρές κρέπες*:






  • Βάζουμε την κρεπιέρα ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά.Βουτυρώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.
  • Ρίχνουμε από το μείγμα μας (μία μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος περίπου) ώστε να καλυφθεί απλά η επιφάνεια του σκεύους μας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ψηθεί.
  • Γυρνάμε την κρέπα από την άλλη μεριά και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας ώστε να προλάβουν λίγο να ζεσταθούν μέχρι να ψηθεί η κρέπα.
  • Κλείνουμε και σερβίρουμε.

Υλικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε :
τυριά κίτρινα, φέτα, πιπεριές, ντομάτα , μανιτάρια, μπέικον , ζαμπόν, κρέμα γάλακτος , ελιές, καλαμπόκι, αυγό, πατατάκια, ομελέτα, φιλέτο κοτόπουλο, τόνο, λουκάνικο κ.α.

Γενικά ότι μας αρέσει.





*Γλυκιές κρέπες* :




  • Βάζουμε την κρεπιέρα ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά.Βουτυρώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.
  • Ρίχνουμε από το μείγμα μας (μία μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος περίπου) ώστε να καλυφθεί απλά η επιφάνεια του σκεύους μας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ψηθεί.
  • Γυρνάμε την κρέπα από την άλλη μεριά και ψήνουμε πάλι για 1- 2 λεπτά.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της κρέπας με π.χ. μερέντα ή μαρμελάδα.
  • Διπλώνουμε στη μέση και μετά πάλι στην μέση και σερβίρουμε.

Υλικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε : μερέντα, μαρμελάδα, μέλι, φράουλες, λικέρ, μπισκότο, καρύδι, φουντούκι, αμύγδαλο, μπανάνα, διάφορα σιρόπια κ.α.
Γενικά ότι μας αρέσει.




Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. επειδή ως γνωστόν όρεξη δε μου λείπει, ήρθα να πάρω τις μεριδούλες μου, αλμυρές και γλυκές όλες τις αλέθει ο μύλος
    αλμυρή με απ' όλα και γλυκιά με μερέντα καρύδι μπισκότο παρακαλώ και γρήγορα πεινάω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες οι κρεπούλες σου.... Μπορώ να έχω μια και μια παρακαλώ πολύ???? Ετσι οπως τις είδα στις φωτο τις λιγουρεύτηκα...... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια συγνώμη λίγο να πάρω την μερίδα μου... ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;)))
    παιδιά ένας ένας...μην στριμώχνεστε...μην στριμώχνεστε...έχει για όλους σας!!!Για περάστε,για περάστε!!!


    Υ.Γ.(Ευτυχώς πήγα supermarket)....ελπίζω να μείνει καμία και για μένα...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχ τι ωραίες οι κρέπες σου! έχω πολύ καιρό να φτιάξω, συνήθως χειμώνα με φίλους τις τσακίζουμε... σε ενδιαφέρει να δεις μια γλυκιά κρέπα που πραγματικά γίνεται σούπερ; ρίξε μια ματιά εδώ...http://bettyscuisine.blogspot.com/2009/01/blog-post_9665.html
    και πες μου τη γνώμη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Betty ...ναι οι άτοιμες ήταν ωραίες..τις τσακίσαμε όλες και σκάσαμε!! :))
    ΑΑ..σου απάντησα με σχόλιο για την δική σου συνταγή.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις