Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Μύρισε το σπίτι φούρνος!!!
Για την δουλειά, το σχολείο, το πρωινό,σκέτο ή γεμιστό....είναι πάντα λαχταριστό!!
Εμένα μου αρέσει με τυρί κρέμα και γαλοπούλα και στην γλυκιά εκδοχή του με κρέμα φουντουκιού.
Απολαύστε!
Υλικά για 15+ κουλούρια:
Για τη ζύμη:
450gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1κ.γ. κοφτό αλάτι
Για το πασπάλισμα:
1 μπολ με 400ml νερό
200gr σουσάμι
(προαιρετικά στο νερό μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη για πιο ωραίο αποτέλεσμα κρούστας, εγώ έβαλα 2κ.σ.)
Εκτέλεση:
Πλάθουμε σε λωρίδες, ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό και έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά.
Ψήνουμε σε ταψί σε χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25'.
Για την δουλειά, το σχολείο, το πρωινό,σκέτο ή γεμιστό....είναι πάντα λαχταριστό!!
Εμένα μου αρέσει με τυρί κρέμα και γαλοπούλα και στην γλυκιά εκδοχή του με κρέμα φουντουκιού.
Απολαύστε!
Υλικά για 15+ κουλούρια:
Για τη ζύμη:
450gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1κ.γ. κοφτό αλάτι
Για το πασπάλισμα:
1 μπολ με 400ml νερό
200gr σουσάμι
(προαιρετικά στο νερό μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη για πιο ωραίο αποτέλεσμα κρούστας, εγώ έβαλα 2κ.σ.)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό που μπαίνει τελευταίο, ζυμώνουμε και προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει (20'-30').
Έπειτα ζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και έπειτα σε μικρά κομμάτια.
Πλάθουμε σε λωρίδες, ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό και έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά.
Ψήνουμε σε ταψί σε χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25'.
Έτοιμα!!! Καλή όρεξη!
Με μερέντα μαζί με καφέ το πρωί είναι το αγαπημένο μου! Ωραίο κι εύκολο γιατί δε χρειάζεται να φουσκώσει και πολύ σαν τσουρέκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη σκοτεινή μου καλησπέρα Pandora!
Ωωω και απο εμένα μια σκοτεινη καλησπέρα....είναι εύκολα και γρήγορα..στις 11πμ τα ξεκινησα και στις 12 ειχα φάει το πρωτο χαχαχα....με μερενετα οντως ειναι πολυ καλο...φιλιααααααα
Διαγραφήαααα πρέπει να κάνω η Θεσσαλονικιά κανένα κουλούρι
ΑπάντησηΔιαγραφήχιχι.. ντροπή!!!
χμμμ... και με αλεύρι ολικής θα είναι νοστιμούτσικα και πασπαλισμένα με σποράκια :)
μιααααααααμ
Ααα ναι πρέπει χιχχι....Για ολικής θα βάλεις το αλευρι μισό μισό (μισό λευκό,μισό ολικής) και φυσικά μπορείς να βάλεις διάφορα σποράκια αφού σου αρέσει κι έτσι...
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά!!1
Πολύ ωραία, ευχαριστώ για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Εύη!
ΔιαγραφήΩραία τα κουλουράκια, μου φαίνεται θα τα επιχειρήσω γιατί μας αρέσουν πολύ τα κουλούρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα φτιάξεις κορίτσι, ειναι ευκολα και θα μυρίσει το σπίτι φούρνος!!!
ΔιαγραφήΤι εύκολη συνταγή! Είχα την εντύπωση πως ήθελαν περισσότερς ώρες για να γίνουν αυτά τα κουλούρια! Θα το προσπαθήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ΄έτσι νόμιζα αλλά τελικά καμία σχέση,τα ξεκίνησα 11πμ και στις 12 δοκίμαζα το πρώτο κουλουράκι....μιαμμμμμμ Αξίζει η προσπάθεια! Να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΤο κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο, που με βλέπω να βγαίνω τέτοια ώρα να αγοράσω σουσάμι... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είναι το απόλυτο σνακ!!!
Βγήκες για σουσάμι?? γιατί πραγματικά είναι εύκολο να τα φτιάξεις...σε μια ωρίτσα θα τρως κουλουρι απο τα χεράκια σου!!!Να είσαι καλά!
Διαγραφήωραιο το blog σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως σε βρηκα..!!!
Να εισαι καλα!
Διαγραφή