Κοτόπουλο με γιαούρτι και ατζίκα
Για γερά στομάχια.....Καυτερό!!!!
Υλικά:
600γρ στήθος κοτόπουλο
1 γιαούρτι
1,5 κ.σ. ατζίκα* (αν δεν αντέχετε τα ΠΟΛΥ καυτερά βάλτε λιγότερη)
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο γιαούρτι (χτυπημένο) ως ντιπ για το πιάτο μας.
Έτοιμο!!
* Ατζίκα μπορείται να φτιάξετε μόνοι σας ή να αγοράσετε έτοιμη σε βαζάκι από Ποντιακά ή Γεωργιανά μαγαζιά.
Καλή όρεξη!!!
Υλικά:
600γρ στήθος κοτόπουλο
1 γιαούρτι
1,5 κ.σ. ατζίκα* (αν δεν αντέχετε τα ΠΟΛΥ καυτερά βάλτε λιγότερη)
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το 1/2 γιαούρτι, την ατζίκα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό ή στο φούρνο το κοτόπουλο έως ότου ροδίσει.
Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο γιαούρτι (χτυπημένο) ως ντιπ για το πιάτο μας.
Έτοιμο!!
* Ατζίκα μπορείται να φτιάξετε μόνοι σας ή να αγοράσετε έτοιμη σε βαζάκι από Ποντιακά ή Γεωργιανά μαγαζιά.
Καλή όρεξη!!!
Γειά σου Πανδώρα που ξεκίνησες το νέο χρόνο μαγειρεύοντας δυναμικά και καυτερά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδέα δεν είχα τι ήταν η ατζίκα... μέχρι τώρα! Διάβασα όμως την προηγούμενη ανάρτηση και ομολογώ ότι με ξάφνιασαν τα υλικά (ειδικά ο λυκίσκος!!) μα και η τρομερή ποσότητα σκόρδου!
Είμαι τόσο περίεργη με νέες γεύσεις όμως που φυσικά θα δοκίμαζα!
Καλή χρονιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ψάξω να την βρω, την ατζίκα, θέλω να την δοκιμάσω, αλλιώς θα προσπαθήσω να την φτιάξω....
@The Dark Chef
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousina
κορίτσια με προσοχή.... μην φωνάζουμε την πυροσβεστική να σας σβήσει χιχιχιχιχιχιχι :))))