Sushi California maki
Υλικά για 5 rolls (περίπου 30-35 τμχ.):
για το ρύζι:
2,5 κούπες ρύζι ιαπωνικό (ή γλασέ)
5 κούπες νερό
2,5 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
για την γέμιση:
1 πακέτο σουρίμι καβούρι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαγιονέζα
αγγούρι κομμένο σε μπαστουνάκια
αβοκάντο κομμένο σε φετούλες
1 πακέτο sushi nori (φύκι, το πακέτο έχει 5 τμχ.)
1 μπολ με νερό
μεμβράνη ή μπαμπού για το τύλιγμα (και μια λαδόκολλα κάνει εξίσου καλή δουλειά)
Προπαρασκευή:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το ρύζι και το βράζουμε μέχρι να γίνει κολλώδες και λασπώδες. Το μεταφέρουμε σε μπολ και το κρυώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το σουρίμι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με την μαγιονέζα.
Κόβουμε το αγγούρι σε μπαστουνάκια και το αβοκάντο σε φετούλες.
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα φύλλο sushi nori μπροστά μας, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο μπολ με το νερό και παίρνουμε μια χούφτα ρύζι. Απλώνουμε το ρύζι στο φύκι και αφήνουμε ένα μικρό κενό στην επάνω μεριά (βλ.φωτο). Με ένα κουτάλι βάζουμε κατά μήκος το σουρίμι με την μαγιονέζα και από πάνω αβοκάντο και αγγούρι (βλ.φωτο). Τυλίγουμε και βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύκια. Βγάζουμε απο το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια. Συνοδεύουμε με soy sauce.
*Για το τύλιγμα με ρύζι εξωτερικά απλώνουμε το ρύζι απο την ανάποδη μεριά του φυκιου΄γυρνάμε και γεμιζουμε με τα υπόλοιπα υλικά κανονικά και τυλίγουμε.
** Τα βήματα για το τύλιγμα μπορείτε να τα δείτε κι εδώ ή να κάνετε μια αναζήτηση στο youtube για πιο ευκολία.
*** Για λιγότερα κομμάτια μειώνουμε την ποσότητα των υλικών αναλόγως.
Καλή όρεξη.
Kαλημέρα πολύ ενδιαφέρον ακούγεται αν και δεν το έχω φτιάξει ποτέ μου φαίνεται εύκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!!!
Είναι πολύ εύκολο και ιδιαίτερο!! Να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΑγαπάμε πολύ το σούσι στην οικογένεια .. γιαυτό έμαθα να φτιάχνω για αρχή maki ... χρονοβόρο αλλά αξίζει !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που μου το θύμησες ... καιρό έχουμε να φάμε.
Φιλιά
Εγώ τα έμαθα από την αδερφή μου, που μαζί με τον άντρα της θα μπορούσαν να ζούνε μονο με sushi xaxaxa....Να είσι καλά!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο και εύκολο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Ελένη μου, δοκίμασε το !
ΔιαγραφήΚι εγώ δεν έχω αξιωθεί ακόμα να φτιάξω σούσι αλλά είναι σούπερ απλό κι εύκολο (και light κιόλας!) και μ' αρέσει η εκδοχή σου με το σουρίμι (αυτό δεν είναι κι εντελώς ωμό)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι τίποτα άλλο, αλλά το να βλέπεις anime με ποπ κορν δε λέει :)
Αντί για σουρίμι μπορείς φυσικά να βάλεις καβούρι αχνιστό...αλλά όλοι με σουρίμι το φτιάχνουν χιχιχ....είναι όντως light και υγιεινό....Φιλιάααααα
ΔιαγραφήΠολύ ωραία τα τύλιξες! Θέλει τέχνη να γίνουν τόσο ωραία! Προσθέτω διάφορα για Fusion εκδοχές (που δεν στέλνουν κανέναν αδιάβαστο με σαλμονέλα) όπως καροτάκι κομμένο σε σπίρτα για το χρώμα, βραστές γαριδούλες ή βραστό χταποδάκι (χωρίς ξύδι), τόνο από κονσέρβα, τόφου, ελάχιστο wasabi κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Αχ αυτή η λεκτική πώς την λένε! Είναι βασανιστική και με διώχνει από το ωραίο μπλογκ σου! Τόσα χρόνια έχω μπλογκ, ποτέ δεν μου την έπεσε ρομπότ! Μήπως πρέπει να σκεφτείς να την βγάλεις από τις ρυθμίσεις σου?
Ωραίες οι εκδοχές σου....αλλά αφου την εχω γλιτώσει μέχρι τώρα απο σαλμονέλα (η αδερφή μου φτιάχνει μανιωδως sushi με διαφορα ψαρια κ.α.) είναι θαύμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν κατάλαβα σε τί ακριβώς αναφέρεσαι στο σχόλιο εκεί που γράφεις "λεκτική"...αν θες ξανα γράψτο μου και αν καταλαβω τι είναι χιχχι να το διορθώσω...Φιλιάααα