Ρυζομακάρονα με γαρίδες και λαχανικά
Άλλη μία Ιαπωνική συνταγή που γευτήκαμε από τα χεράκια του φίλου μας Παναγιώτη.....εύκολη,γρήγορη και νόστιμη.
Απολαύστε!
Υλικά (2-3 μερίδες):
- 1 πακέτο ρυζομακάρονα (από μαγαζί με ιαπωνικά τρόφιμα ή και σε επιλεγμένες αλυσίδες τροφίμων)
- 2-3 κούπες γαρίδες μικρές-μεσαίες βρασμένες
- 2 κούπες βρασμένα λαχανικά (καλαμπόκι-αρακά-καρότο-φασολάκι κ.α.)
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 3-4 κ.σ. soy sauce
- 1 κυβο λαχανικών
Εκτέλεση:
*Βράζουμε τα ρυζομακάρονα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.Αν δεν καταλαβαίνουμε Ιαπωνικά χαχαχα κάνουμε το εξης, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο νερό και τον κύβο λαχανικών και το βάζουμε να βράσει,κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ρυζομακάρονα τα αφήνουμε 2'-3' να μαλακώσουν, δεν χρειάζονται παραπάνω και τα σουρώνουμε.**Σε ένα γουοκ ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τις βρασμένες γαρίδες και τα λαχανικά για 2'-3' να πάρουν χρώμα.
Μου αρέσει πολύ η ασιατική κουζίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγάκι εύκολο και φαίνεται πολύ νόστιμο!
Καλό ΣΚ!!
Και να ήθελα να δοκιμάσω τώρα φοβάμαι να πλησιάσω κατεψυγμένα, ασιατικά, τα πάντα...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πάντως σούπερ και ελαφρούτσικο!
Καλό ΣΚ!
Νοστιμότατη και ελαφριά η ασιατική κουζίνα, και τούτο το φαγάκι έχει και αγαπημένα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ δελεαστικό δείχνει!
Καλό σ/κ!
Ωραίο, ελαφρύ και νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό υπόλοιπο ΣΚ!
μπορούμε να το κάνουμε και με κοτόπουλο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πάει πολύ καλά ο φίλος Παναγιώτης με την ασιατική κουζίνα, μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΕΛΕΝΑ...να είσαι καλά,πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή@Εφη...και πολύ καλά κάνεις και δεν πλησιάζεις κατεψυγμένα...κυρίως θαλασσινά αυτό τον καιρό.Καλό είναι να κοιτάμε πάντα τόπο αλίευσης.Προς το παρον μονο φρεσκα θαλασσινά Ελληνικά και αυτά ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμη θα είναι αμόλυντα.Τελος πάντων με προσοχή,κυρίως όσες έχετε παιδάκια.Φιλιά πολλά:
ΑπάντησηΔιαγραφή@Betty's Cuisine...να είσαι καλά Μπέττυ,φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή@mia maria...Καλημέρα!!! φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Irini L. ....λογικά ναι μπορούμε, και τώρα που το λες δεν είναι κακή ιδέα, άνετα θα το φτιάξω με κοτοπουλάκι!!! Φιλιά να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousina....ναι ο Παναγιώτης είναι φαν της Ιαπωνικής και πιάνουν τα χεράκια του.Καλοτρώει η αδελφή μου χαχαχα ιαπωνική κουζίνα στο σπίτι τέλεια, τύφλα να έχουν τα μαγαζιά (που είναι και πανάκριβα) χαχαχα Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήpoly oraia protash
ΑπάντησηΔιαγραφή@ELEUTHERIA1988....γεια σου Ελευθερία,σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Έκανα follow και στο δικό σου blog, κανεις πολυ καλή δουλειά με αυτο, είναι πολύ ωραίο. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Taste Advisor...το κατα δύναμην χαχαχα Σ'ευχαριστώ.Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο σπίτι φτιάχνουμε κι εμείς πολλές παραλλαγές ασιατικής κουζίνας. Εγώ ειδικεύομαι στο σούσι (μάκι) ο άντρας μου σε παραλλαγές με το wok. Mας αρέσουν οι πειραματισμοί.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ginger...είναι ωραία η ασιατική κουζίνα και εμας μασ αρέσει πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή