Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Φαρφάλες με μανιτάρια και λευκή σάλτσα με άρωμα λεμονιού






Υλικά (2-3 μερίδες) :
250 γρ φαρφάλες
300 γρ ασπρομανίταρα (agaricus)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
ξύσμα από τουλάχιστον μισό λεμόνι
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
200 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρατάμε ένα φλιτζανάκι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά


Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente).
Παράλληλα και όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε 2-3'.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και τη σκόνη σκόρδου, αφήνουμε 2-3' να πιει τα υγρά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζι με λίγο από το νερο που έβρασαν.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails