Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Μανιταρόσουπα βελουτέ με σκορδάτα κρουτόν

Το ζητάει ο καιρός ..... μμμιαμμ




Υλικά (για 4 μερίδες):

για την σούπα:
500γρ μανιτάρια portobello κομμένα σε κυβάκια (ή ότι μανιτάρια σας αρέσουν)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. βούτυρο
1-1,5 lt νερό βραστό ή ζωμό
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το κρουτον:
4 μεγάλες φέτες ψωμί
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
ριγανη


Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύουμε ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, ρίγανη και ραντίζουμε καλά το ψωμί. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να καλυφθούν όλα τα ψωμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15' έως να ροδίσουν.
Όσο ψήνονται συνεχίζουμε με την σούπα.
Ρίχνουμε το βούτυρο να κάψει σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Όταν πιουν όλα τα υγρά τους προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη πατάτα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και τέλος το βραστό νερό. Βράζουμε για 30'-35'. Περνάμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ να γίνει λεία.
Βγάζουμε τα κρουτον από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ με λίγα κρουτόν .

Καλή όρεξη!!




Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails