Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινή τηγανιά με πολύχρωμο ρυζάκι

Οικονομικό και νόστιμο φαγητό!!! Γιαμμμμ


Υλικά (2-3 μερίδες):

για το χοιρινό:
1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. μέλι
1-2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μείγμα πιπεριών


για το ρύζι:
1 κούπα ρύζι
1/2 κούπα κτψγμ λαχανικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κ.σ. νοστιμιά
2 κούπες ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

Ρύζι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ρύζι και τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1'-2'. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το νερό , αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να πιει το νερό και να είναι σπιρωτό.

Χοιρινό:Πλένουμε καλά το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το ελιόλαδο. Τσιγαρίζουμε καλά για 4'-5' να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε, το μπαλσάμικο και την μουστάρδα και λίγο ζεστό νεράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μελώσει το κρέας μέσα στην σαλτσούλα.

Έτοιμα, καλή όρεξη!!

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Χάντρες κοκκινιστές

Πεντανόστιμες χάντρες.....όχι για βραχιόλι....για φαϊ!!!



Υλικά:
450γρ φασόλια χάντρες κτψγ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο κυβάκια
1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κουτί χυμό ντομάτας (500γρ)
1 ποτήρι νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:


Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις χάντρες, την πιπεριά, το καρότο και την πατάτα και ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2'-3'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράζουμε στη χύτρα για 25' ή σε κατσαρόλα για 40' ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν.
Έτοιμα, καλή όρεξη!!!

ΑΑΑΑΑΑΑ  και μπόλικο ψωμί για βούτες ε!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails