Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φακές σούπα

Οι κλασικές...





Υλικά (έως 4 μερίδες):
250 γρ. φακές ψιλές
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 δαφνόφυλλα
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
αλάτι , πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
νερο


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φακές για τυχόν πετραδάκια και τις βράζουμε για 5'.


Σουρώνουμε τις φακές και ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις φακές, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και λίγο νεράκι και βράζουμε στη χύτρα για 10' ή σε κανονική κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Έτοιμες, καλή όρεξη!




Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τυροκριτσίνια με σφολιάτα

Ένα εύκολο σνακ για όλες τις ώρες.



Υλικά για περίπου 20-25 κριτσίνια :
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
1 φλ. τσ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 φλ. τσ. τριμμένη γραβιέρα
1 φακελάκι σουσάμι


Εκτέλεση:




Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε όλο το φύλλο σφολιάτας.
Στη μισή μεριά της σφολιάτας ρίχνουμε τα μισά τυριά ανακατεμένα.
Διπλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σφολιάτα (όπως στη φωτό) και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας.


Κόβουμε σε λωρίδες, τις στριφογυρίζουμε ελαφρά,τα αλείφουμε πάλι με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στον αέρα στους 180-200 C  για 15-20' να ροδίσουν και να είναι τραγανά!



Έτοιμα!!!
Καλή όρεξη!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails