Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Μύρισε το σπίτι φούρνος!!!
Για την δουλειά, το σχολείο, το πρωινό,σκέτο ή γεμιστό....είναι πάντα λαχταριστό!!
Εμένα μου αρέσει με τυρί κρέμα και γαλοπούλα και στην γλυκιά εκδοχή του με κρέμα φουντουκιού.
Απολαύστε!



Υλικά για 15+  κουλούρια:

Για τη ζύμη:
450gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1κ.γ. κοφτό αλάτι

Για το πασπάλισμα:
1 μπολ με 400ml νερό
200gr σουσάμι
(προαιρετικά στο νερό μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη για πιο ωραίο αποτέλεσμα κρούστας, εγώ έβαλα 2κ.σ.)


Εκτέλεση:



Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό που μπαίνει τελευταίο, ζυμώνουμε και προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.


Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει (20'-30').


Έπειτα ζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και έπειτα σε μικρά κομμάτια.

Πλάθουμε σε λωρίδες, ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό και έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά.

Ψήνουμε σε ταψί σε χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25'.









Έτοιμα!!! Καλή όρεξη!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails