Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Καλαμαράκια τηγανητά

Επίκαιρο και νόστιμο .... αρκεί να αντέχετε το τηγάνισμα :))






Υλικά:
1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
αλεύρι για πανάρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι






Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.(Δείτε το βίντεο παρακάτω για το καθάρισμα).
Τα κόβουμε σε ροδέλες και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Τα αλευρώνουμε καλά και  τα τινάζουμε λίγο να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε καυτό λάδι, λίγα λίγα κάθε φορά για 2'-3' μέχρι να χρυσαφίσουν.
Έτοιμα!!!







*** Πώς να καθαρίσετε το καλαμάρι.






Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Cake pops

Όχι δεν είναι γλυφιτζούριααααα....είναι "κέικ γλυφιτζούρια" ..... παιδικά??? όχι μόνο :)))


Απολαύστε!










Υλικά ( για περίπου 25 κομμάτια) :

  • 600γρ. Κέικ  ( εγώ δεν έψησα, αγόρασα έτοιμο)
  • 1 μεγάλο κουτί κρέμα φουντουκιού (300 γρ)
  • ξυλάκια για γλυφιτζούρια ή τα ξύλινα 
  • σοκολάτες διάφορες για την επικάλυψη 2τμχ για την κάθε γεύση(εγώ έβαλα γάλακτος, λευκή με κομμάτια φράουλας, γάλακτος με φουντούκια) μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε ( με μέντα, με καραμέλα, με καρύδα κ.α.)
  • διάφορα ζαχαρωτά - τρούφα για στόλισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυματίζουμε πολύ καλά το κέικ.
Προσθέτουμε 3-5 κ.σ. κρέμα φουντουκιού (ή αν μας πάρει περισσότερο) και ανακατεύουμε.
ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το βάζουμε για 5' στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπαλάκια, τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε 10' στο ψυγείο. Παράλληλα λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λίγη σοκολάτα.


Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο. Παίρνουμε τα στικ και βουτάμε την άκρη τους στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα τα καρφώνουμε στα μπαλάκια αλλά όχι πολύ βαθιά γιατί θα μας βγουν έξω. (Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα στικς στη σοκολάτα θα βουτήξετε το πίσω μέρος και θα πρέπει αν έχετε κόψει το μυτερό μέρος).
Βάζουμε πάλι τα μπαλάκια με τα στικς στο ψυγείο για 10'.Παράλληλα λιώνουμε τις σοκολάτες μας σε ξεχωριστά μπολ και χωρίζουμε τα ζαχαρωτά μας σε μπολάκια.
Βγάζουμε τα pops από το ψυγείο και τα βουτάμε ένα ένα σε όποια θέλουμε από τις σοκολάτες που έχουμε λιώσει, χτυπάμε ελαφρά με το δάχτυλό μας να φύγει η περίσσεια σοκολάτα και μετά τα περνάμε ή ρίχνουμε από επάνω ζαχαρωτά.
Τα βάζουμε όρθια σε ένα ποτήρι ή σε κάποια βάση (π.χ. φελιζόλ).
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.



Έτοιμα!!!!


** Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube αν κάνετε αναζήτηση με τον όρο "cake pops" που θα σας βοηθήσουν περισσότερο για τον τρόπο παρασκευής.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!



Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails