Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Cornflake Chicken

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου παναρισμένα με cornflakes....μμμ!!!







Υλικά:
6 μπουτάκια κοτόπουλου
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι καφέ ουίσκι
2 κ.γ. μέλι
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
σκόρδο σκόνη
πιπέρι καγιέν
αλάτι 
πιπέρι
1-2 αυγά
1κ.γ. μουστάρδα
2-3 κούπες cornflakes






Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά (κατά προτίμηση δοσολογία), το ουίσκι, 1κ.γ. μέλι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και βάζουμε για 15' στο ψυγείο.




Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την μουστάρδα και 1 κ.γ. μέλι  και σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα cornflakes με τα χέρια, να μην γίνουν όμως σκόνη αλλά να υπάρχουν και μεγάλα κομμάτια.
Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 (εγώ τα έψησα,μπορείτε να τα τηγανίσετε όμως σε καυτό ελαιόλαδο).
Βάζουμε τα μπουτάκια στο μείγμα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε να καλυφθούν παντού, έπειτα τα περνάμε από τα cornflakes.




Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα μπουτάκια.
Ψήνουμε στον αέρα για 45' περίπου.








Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Chocolate Brownies

Τα τέλεια σοκολατένια Brownies. Είναι πολύ εύκολα και κολασμένα!!!





Την συνταγή την βρήκα στο υπέροχο joyofbaking.com
Τα υλικά και την εκτέλεση μπορείτε να τα βρείτε εδώ-->Chocolate Brownies Tested Recipe & Video





Και 1-2 tips: 
*Αφήστε να κρυώσει καλά το κέικ και κάντε με μια οδοντογλυφίδα μερικές τρυπούλες πριν απλώσετε την ganache.
*Αφήστε το να κρυώσει καλά (μπορείτε να το βάλετε και στο ψυγείο για λίγη ώρα) πριν το κόψετε, η ganache θα πρέπει να είναι σταθερή και συμπαγής.
*Φτιάξτε ένα ζεστό καφεδάκι και απολαύστε ένα κομμάτι choco brownie!


 Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Σφολιατίνια με σοκολάτα

Εύκολο και γρήγορο!!!





Υλικά (για 8 διπλά σφολιατίνια ή 16 μονά) :


1 φύλο σφολιάτας
κουβερτούρα τριμμένη ή σπασμένη 
1 αυγό
λίγο νεράκι


Εκτέλεση:

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα και την περνάμε με ένα πινέλο με λίγο νεράκι
  • Βάζουμε σε δύο σειρές κατά μήκος την κουβερτούρα, όπως στη φωτογραφία.
  • Τυλίγουμε προς τα μέσα ρολό την σφολιάτα και από τις δύο μεριές όπως στη φωτογραφία.
  • Κόβουμε σε 8 κομμάτια,(για 16 κομμάτια κόβουμε το παραπάνω βήμα σε 2 ρολά κατά μήκος)
  • Χτυπάμε το αυγό και περνάμε από πάνω τα κομμάτια σφολιάτας.
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20'.





Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο με γιαούρτι και ατζίκα

Για γερά στομάχια.....Καυτερό!!!!




Υλικά:
600γρ στήθος κοτόπουλο
1 γιαούρτι
1,5 κ.σ. ατζίκα* (αν δεν αντέχετε τα ΠΟΛΥ καυτερά βάλτε λιγότερη)
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο




Εκτέλεση:




  • Πλένουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το 1/2 γιαούρτι, την ατζίκα και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε αντικολλητικό ή στο φούρνο το κοτόπουλο έως ότου ροδίσει.

Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο γιαούρτι (χτυπημένο) ως ντιπ για το πιάτο μας.
Έτοιμο!!


* Ατζίκα μπορείται να φτιάξετε μόνοι σας ή να αγοράσετε έτοιμη σε βαζάκι από Ποντιακά ή Γεωργιανά μαγαζιά.


Καλή όρεξη!!! 

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Adjika (Ατζίκα)

Η μαμά της φίλης μου της Μαρίνας μου έστειλε να δοκιμάσω σπιτική Γεωργιανή ατζίκα ... Τι είναι η ατζίκα??? φωτιά και λάβρα είναι.... πάστα από μείγμα κόκκινης καυτερής πιπεριάς, σκόρδου και μυρωδικών που τη βάζεις κυρίως σε κρέας.



Το έψαξα λοιπόν και βρήκα το παρακάτω ντοκιμαντέρ και την ιστορία της ατζίκα.


Το ντοκιμαντέρ δείχνει την αρχαία μέθοδο παρασκευής του εθνικού καρυκεύματος της Abkhazia την Adjika. Κόκκινες καυτερές πιπεριές, σκόρδα και μυρωδικά τριμμένα στην πέτρα δημιουργούν μια ευωδιαστή και φλογερή κόκκινη πάστα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι του Καυκάσου και της Abkhazia οφείλουν την μακροβιότητά τους στη χρήση της ατζίκα στη διατροφή τους.
(δεν έχει υπότιτλους ωστόσο οι εικόνες είναι πολύ ωραίες)








Βασική συνταγή (η ποσότητα είναι αρκετή και την αποθηκεύετε σε βαζάκια):


1kg κόκκινες καυτερές πιπεριές
50-70gr σπόρους κόλιανδρου
300gr σκόρδο
100gr λυκίσκο
200gr καρύδια
300gr χοντρό αλάτι
λίγη κανέλα


Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τις αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε σε γουδί ή σε μπλέντερ. (Αν βάλετε αποξηραμένες πιπεριές, πρώτα θα πρέπει να τις μουλιάσετε σε νερό)


Πηγή

Η παραπάνω συνταγή είναι για συνοδευτικό σε πιάτο ή σε σάντουιτς , είναι σαν ντιπ.






Για την συνταγή της ατζίκα που μπαίνει στο φαγητό χρησιμοποιούμε:
 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες - ξεφλουδισμένες - πολτοποιημένες μαζί με καυτερές πιπεριές, σκόρδα, αλάτι, μυρωδικά  και λίγο ελαιόλαδο

***Προσεχώς και συνταγή με κοτόπουλο και ατζίκα ;))
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails