Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί ... γρήγορο!

Με τα ωράρια που δουλεύω ή που θα έχουν κλείσει οι φούρνοι όταν θα πάω για ψωμί ή που θα τους έχει τελειώσει το ψωμί ή που θα το φουρνίζουν εκείνη την ώρα.... οπότε κάτι έπρεπε να κάνω...και έκανα αυτό το ψωμάκι που είναι εύκολο και κυρίως γρήγορο (για ψωμί πάντα) σε 1:30 είναι έτοιμο να συνοδεύσει το φαγητάκι σου. Εμφανισιακά δεν βγήκε τόσο όμορφο όσο το Γεμιστό ψωμάκι αλλά γευστικά και για λύση ανάγκης ήταν μια χαρά.







Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
330 ml μπύρα ξανθή



Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μπύρα.


Ζυμώνουμε. (Το μείγμα - ζυμάρι μην το περιμένετε σφιχτό και στεγνό όπως τα συνηθισμένα ζυμάρια, θα είναι λίγο κολλώδες και ελάχιστα υδαρές).
Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 20'-25'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα και ετοιμάζουμε την φόρμα μας με χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε ελαφρά και το χαράζουμε.


Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 στον αέρα. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο.
Έτοιμο, ζεστό και τραγανό.


Σημείωση: Αφού το έκοψα, μετά το τύλιξα σε πετσετούλα και την άλλη μέρα ήταν ακόμη μαλακό.

Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Κανελόνια με κιμά

Μία συνταγή για κανελόνια την οποία μου έχει μάθει η ξαδέρφη μου η Άννα και την οποία ακολουθώ πιστά πάντα όταν τα φτιάχνω....γιατί πολύ απλά είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!




Υλικά:

2 πακέτα κανελόνια
3/4 κιλό κιμά
2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουτί χυμόντομάτας
Διάφορα τυριά τριμμένα (2 αλμυρά – 1 γλυκό)
Αλάτι
Πιπέρι
1-2 κ.γ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 -2 ποτήρια νερό


Εκτέλεση:

1. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα κανελόνια.


2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να τσιγαριστεί αφου το ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , το χυμό ντομάτας , την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει ο κιμάς.Πρίν το βγάλουμε από το μάτι προσθέτουμε 2 χούφτες τυρί τριμμένο και ανακατέβουμε καλά.


3. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο γατί αν γεμίσουμε τα κανελόνια μας αμέσως λόγω διαφοράς θερμοκρασίας θα μας σπάσουν.

4. Με ένα κουταλάκι αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια και να τα στρώνουμε στο ταψί. Δεν τα γεμίζουμε ολόκληρα γιατί με το ψήσιμο θα μας χυθεί ο κιμάς έξω από τα κανελόνια.


5. Αφού έχουμε γεμίσει όλα μας τα κανελόνια περιχύνουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια παράλληλα στα κανελόνια.



6. Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και το γάλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40’.





Έτοιμα!!!





Καλή επιτυχία!!!

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Tacos Shells με κιμά (Μεξικάνικο)

Εύκολο και νόστιμο Μεξικάνικο πιάτο....
Καυτερό με μια δόση δροσιάς από σως γιαουρτιού!
Απολαύστε!







Υλικά:
1 πακέτο  Tacos Shells (12τμχ.)
500-600 γρ κιμά
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κούπα τριμμένο τυρί ένταμ 
1/4 νεροπότηρου ελαιόλαδο
1 φλ. του καφέ κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
3-4 μικρές κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
πιπέρι καγιέν
1/4 νεροπότηρου κέτσαπ
1 φλ. του καφέ χυμό ντομάτας
1/2 ποτήρι νερό
1/2  κεσέ γιαούρτι
2-3 κ.σ. μαγιονέζα




Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το μπέικον.



Προσθέτουμε τα φασόλια, τις πιπερίτσες σπασμένες στο χέρι, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.




Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το καλαμπόκι.


Προσθέτουμε την κέτσαπ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μέχρι να πιει όλα τα υγρά.




Ταυτόχρονα βάζουμε τα tacos shells στο  φούρνο μικροκυμάτων για 1' και τα βγάζουμε ή στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.




Όταν η σάλτσα του κιμά έχει δέσει και έχουν φύγει όλα τα υγρά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού ανακατεύοντας το γιαούρτι με την μαγιονέζα.



Παίρνουμε ένα taco και το γεμίζουμε με κιμά, ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και απλώνουμε μια γραμμή από την σως γιαουρτιού.




Σερβίρουμε , έτοιμα!!! 



Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails