Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μακαρονάδα με ψίχα μυδιών

Λίγο πριν πούμε αντίο στο καλοκαίρι....Απολαύστε!







Υλικά:


250 γρ. ψίχα μυδιών (κτψγ.)
400 γρ σπαγγέτι
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού (1/3 λεμόνι)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι




Εκτέλεση:


1. Βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, 




παράλληλα
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε πλατύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε λίγο.




3. Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο.




4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 5'-7'.




5. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, Ανακατεύουμε μαλακά και.... έτοιμα !!!






Καλή όρεξη!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails