Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Χοιρινό με κόκκινη σάλτσα καρυδιού

Είναι ένα από τα ωραία φαγητά που δοκιμάσαμε στις διακοπές στην Λευκάδα σε ένα καταπληκτικό εστιατόριο,η συνταγή μου βγήκε βάση τις γεύσης που είχα και τελικά με δικαίωσε.Δοκιμάστε το!




Υλικά:

1kg χοιρινό μπούτι φιλέτο (3-4 φιλέτα περίπου)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100gr καρυδόψιχα τριμμένη
ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
400gr χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κ.γ. ζάχαρη



Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην χύτρα και τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το κρεμμύδι και το σκόρδο.



2. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.


3. Αφήνουμε λίγο το κρέας στο κρασάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, την δάφνη, την κανέλα και τη ζάχαρη.

4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 15'.
5. Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε την τριμμένη καρυδόψιχα. Αφήνουμε να βράσει για λίγο εως να δέσει καλά η σάλτσα (5'-7' περίπου).



6. Έτοιμο....συνοδέψτε το με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.....!!


Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Σοκολατόπιτα

Ο φίλος Μάριος μας έφτιαξε την πιο τέλεια σοκολατόπιτα που φάγαμε ποτέ!!! Δοκιμάστε τη!!!



Υλικά:
250γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
350γρ ζάχαρη
80ml κονιάκ
10γρ μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200ml νερό
80γρ κακάο
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500γρ νερό
75γρ κακάο

Για το γλάσο:
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:
1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το κακάο (απο τα υλικά για το σιρόπι) ανακατέυουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 1' και αποσύρουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.


2.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε μαζί το νερό και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά όπως για ομελέτα.


3.Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.

4. Στο μείγμα ζάχαρη- βούτυρο αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και να χτυπάμε παράλληλα στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με το κονιάκ και χτυπάμε στο μίξερ, επαναλαμβάνουμε μέχρι στο τέλος όλα τα υλικά να είναι ένα μείγμα.

5.Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30'-35'. 

6. Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ χωρίς να πάρει αέρα το γλάσο. Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο

7.Βγάζουμε το "κέικ" από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε. Ρίχνουμε από επάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.



8. Έτοιμη!!! Σερβίρουμε σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια - κρέμα cookies!!!
Τέλεια!!

**Διατηρείται στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες, κρύα είναι πολύ πολύ νόστιμη!!



EXTRAS : Με σχόλιο του παρακάτω ο Μάριος μας προτείνει το εξής "Όποιος θέλει να ανεβάσει την γέυση μπορεί να χρησιμοποιήσει μια βανίλια μαγαδασκάρης βάζοντας την στην αρχη στο βούτυρο με την ζάχαρη..."


Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails