Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Σνίτσελ γαλοπούλας

Σνίτσελ με τον κλασικό τρόπο....(τα έχω κάνει και γεμιστά όπως τα χοιρινά και είναι εξίσου ωραία).
Απολαύστε!!!



Υλικά (5 μερίδες):

  • 5 σνίτσελ γαλοπούλας
  • 1-2 αυγά
  • 1 φλ.του καφέ γάλα
  • φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα



Εκτέλεση:


Πλένουμε καλά τα σνίτσελ και τα στεγνώνουμε.

 Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα,λίγο αλάτι και πιπέρι.


 Σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε την γαλέτα.


Περνάμε το κάθε σνίτσελ από το πιάτο με το αυγό και απο τις 2 μεριές να καλυφθεί καλά.


Στη συνέχεια περνάμε τα σνίτσελ απο την γαλέτα να καλυφθούν παντού.



Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό ελαιόλαδο σε χαμηλή όμως φωτιά. Τα τηγανίζουμε πρώτα από την μια μεριά και μετά από την άλλη, δεν τα γυρίζουμε συνέχεια γιατί θα χαλάσει η κρούστα,μόνο 2 φορές.

Έτοιμα!!! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές,ρύζι, σαλάτα ή και λαχανικά.



Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Μακαρονάδα φούρνου

Κόκκινη,πικάντικη και με 3 διαφορετική ζυμαρικά!
Απολαύστε!



Υλικά:
  • 600 γρ. ζυμαρικά (3 είδη από μικρά ζυμαρικά,πέννες-κοχύλια-τριβελάκι-φιογκάκια-βίδες κ.α.)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για σάλτσα αραμπιάτα
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές
  •  1/2 ποτήρι νερό
  •  2-3 κούπες γκούντα τριμμένο
  •  1 κ.σ. βούτυρο



 Εκτέλεση:
 Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες,τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ.Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει μέσα στα ζεστά ζυμαρικά.



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.





Σπάμε τις πιπερίτσες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,τα μπαχαρικά και το νερό.Ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για λίγο.



 Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να πάει παντού και ρίχνουμε από επάνω το τριμμένο τυρί.



Ψήνουμε για 20' στους 180 βαθμούς. Έτοιμα!!!


Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails