Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου

Ο καιρός δεν είναι καλά,κάπως την έχει δει τελευταία και εκεί που λες αα θα κάνει λίγο κρύο να φτιάξω λίγα ρεβίθια σούπα, σου κάνει μια καλοκαιριά και το γυρνάς σε ρεβιθοκεφτέδες :))))

Τους ρεβιθοκεφτέδες τους απόλαυσα το καλοκαίρι στην Σίφνο με όλη τους την μαεστριά και ψάχνοντας στο ίντερνετ ή πιο κοντινή συνταγή σε αυτό που είχα εγώ δοκιμάσει ήταν οι ρεβιθοκεφτέδες του Η.Μαμαλάκη.
Η παρακάτω συνταγή ακολουθεί τα πρότυπα της συνταγής του.




Υλικά:
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/3 ματσάκι ματζουράνα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι μπόλικο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουσκέψουν από το προηγούμενο βράδυ.Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε.
Κόβουμε την ματζουράνα και τον δυόσμο.
Σε ένα multi θα αλέσουμε τα υλικά μας, κάθε φορά θα βάζουμε και λίγο απο όλα.
Έτσι ρίχνουμε λίγα ρεβίθια,κομμάτια βραστής πατάτας , λίγο κρεμμύδι, λίγα φύλλα ματζουράνας και δυόσμου και αλέθουμε.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι.Ζυμώνουμε.

Πλάθουμε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.


Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Ρόδι , πώς το καθαρίζουμε εύκολα

Ο καρπός των Θεών, αγαπημένο της Δήμητρας και της Περσεφόνης (διαβάστε τους σχετικούς μύθους στο διαδίκτυο) αλλά και δικός μας φυσικά ;)



 Ένα θεματάκι είχα με το ρόδι ΛΕΡΩΝΕΙ τα πάντα γύρω του αν δεν ανοιχτεί σωστά και καταστρέφω πολλούς σπόρους προσπαθώντας να το ανοίξω γι'αυτό λοιπόν για να καθαρίσουμε σωστά ένα ρόδι χωρίς να λιώσουμε όλα τα σπόρια  κάνουμε τα εξής :

Θα χρειαστούμε 
  • 1 κοφτερό μαχαίρι
  • 1 μπολ με κρύο νερό
  • 1 σουρωτήρι 

  1. Κόβουμε με το μαχαίρι την μια άκρη του ροδιού, την φουντωτή ;)
  2. Χαράζουμε το ρόδι γύρω γύρω όπως κάνουμε με το πορτοκάλι χωρίς να φτάσουμε μέχρι μέσα.
  3. Ρίχνουμε το ρόδι στο μπολ με το κρύο νερό  και το αφήνουμε για περίπου 10'.
  4. Τέλος ανοίγουμε το ρόδι όπως ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι μέσα στο νερό απελευθερώνοντας τους σπόρους.
  5. Σουρώνουμε το νερό και έχουμε έτοιμα τους σπόρους μας καθαρούς και χωρίς υπολείμματα σάρκας.
Extra tip: Εγώ αφού κάνω αυτή την διαδικασία χρησιμοποιώ εκείνη την ώρα όσα θέλω και τα υπόλειπα τα βάζω σε σακουλάκι κατάψυξης, τα κλείνω καλά και τα καταψύχω. Μπορούν να διατηρηθούν έτσι μέχρι και 6-7 μήνες.

 

 Μπορείτε να δείτε και ένα σχετικό βίντεο 




Και μερικές συνταγές που έχω χρησιμοποιήσει ρόδι

Κοτόπουλο με σάλτσα Vinsanto,κουκουνάρι και ρόδι.

Σαλάτα με ρόδι και σταφίδες

Πολύχρωμη σαλάτα με σύκο

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails