Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο (γιουβέτσι)

Ένα φαγητό που μου αρέσει πολύ αυτή την εποχή εμένα, και αν είναι και λίγο καυτερούτσικο ακόμη περισσότερο ;)
Απολαύστε!!




Υλικά:
  • 2-3 στήθη κοτόπουλου σε μερίδες ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπερίτσες καυτερές σπασμένες (προαιρετικά ή όσο αντέχετε)
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 300 γρ. ψιλό κριθαράκι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • 1/4 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο νερό
  • κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, τις καυτερές πιπερίτσες, το κοτόπουλο και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πιπεριά, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί και προσθέτουμε το νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20' να δέσει λίγο η σάλτσα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20'-25' να δέσει καλά η σάλτσα μας και να έχει βράσει το κριθαράκι.

Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι αν θέλουμε.

* Αν δούμε οτι έχει πιεί πολύ γρήγορα το νερό ,προσθέτουμε κι άλλο.Εμένα δεν μου χρειάστηκε πάντως παραπάνω.

Καλή όρεξη!!!

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

1st GR Food Blogger camp

Είναι πραγματικότητα!!!
Δυστυχώς δεν κατάφερα να είμαι εκεί αλλά στο 2ο (θα καθιερωθεί σίγουρα) θα είμαι εκεί.
Για εμάς λοιπόν και για όσους επίσης θέλουν μπορούν να το παρακολουθήσουν Live καθώς η τέλεια διοργάνωση το σκέφτηκε και αυτό!!!
Απολαύστε!!!

Watch live streaming video from greekfoodblogs at livestream.com
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails