Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Salmon Nigiri & Shrimp Nigiri

Συνέχεια από την Ιαπωνική Βραδιά.
Nigiri με σολομό και nigiri με γαρίδες.
Nigiri σημαίνει η γροθιά του Samurai και θα καταλάβουμε πιο κάτω γιατί το πιάτο πήρε αυτό το όνομα.



Υλικά:
  • φέτες σολομού ή φιλέτο σολομού που το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες
  • γαρίδες (τόσες όσες θέλουμε να βάλουμε, κάθε nigiri παίρνει μια γαρίδα)
  • ιαπωνικό ρύζι
  • wasabi

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (συνήθως το βράζουμε με 2 φλ.νερο,μια κουταλιά ξύδι και ζάχαρη στην μύτη του κουταλιού του γλυκού).Το Ιαπωνικό ρύζι είναι λασπώδες - κολλώδες.


Καθαρίζουμε και αχνίζουμε τις γαρίδες. Φιλετάρουμε τον σολομό.
Αφού ετοιμαστεί το ρύζι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει,τόσο ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε με το χέρι.
Αφού κρυώσει λοιπόν παίρνουμε μια χούφτα ρύζι και το κλείνουμε μέσα στη γροθιά μιας να σφίξει και να πάρει το σχήμα της (η γροθιά του Samurai που λέγαμε!).


Τοποθετούμε σε πιάτο τις γροθιές από ρύζι και περνάμε ελαφριά με το δάχτυλό μας ελάχιστη ποσότητα wasabi.


Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω μια φέτα σολομού ή μια γαρίδα σε κάθε nigiri.



Έτοιμο!!
 
 
 
Καλή όρεξη!!

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Ντάκος Κρητικός

Καλοκαιρινό, δροσερό, με τα πιο αγνά και απλά υλικά που κάνουν την διαφορά!



Υλικά:
Θα χρειαστούμε
  • κριθαρένια μεγάλα παξιμάδια
  • ντομάτες ώριμες
  • φέτα ή μυζήθρα μαλακιά
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • extra : κάπαρη, ελιές

Εκτέλεση:
Περνάμε τα παξιμάδια κάτω από τρεχούμενο νερό, ίσα ίσα να βραχούν.


Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε παξιμάδι.


Πλένουμε τις ντομάτες και τρίβουμε πάνω από τα παξιμάδια.


Συνεχίζουμε τρίβοντας με το χέρι λίγη φέτα πάνω στα παξιμάδια μας.


Ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη,λίγη κάπαρη και συνοδεύουμε με ελίτσες τον ντάκο μας.

 Έτοιμο!!!

Καλή όρεξη!!!

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Μωσαϊκό

Το απλό , το εύκολο , το παιδικό  :-))





***προσθέστε μισό πακέτο ακόμη μπισκότα αν το θέλετε πιο πλούσιο.


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και χτυπάμε καλά στο μίξερ.


Προσθέτουμε το κακάο και ξαναχτυπάμε στο μίξερ.


Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα μπισκότα στα τρία και βρέχουμε με το γάλα και το κονιάκ.


Μεταφέρουμε τα μπισκότα γρήγορα στο μείγμα για να μην λιώσουν τα μπισκότα και αναμιγνύουμε μαλακά.


Καλύπτουμε μία στενόμακρη φόρμα με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το μείγμα, το στρώνουμε απαλά και το κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.


Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ανυπόμονα πλάσματα :)))
Βγάζουμε την φόρμα ξεφορμάρουμε και κόβουμε ...

Έτοιμο! 


Μπορούμε να διατηρήσουμε το μωσαϊκό είτε στην κατάψυξη είτε στη συντήρηση αν το θέλουμε πιο μαλακό.
Καλή όρεξη!

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Σφουγγάτο Μυτιλήνης

Συνταγή της Μυτιληνιάς πεθεράς μου, που την γευτήκαμε στην όμορφη Μυτιλήνη φυσικά :))



Υλικά:
  • 7-8 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 μαρούλι
  • 5 κρεμμύδια ξερά
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσαγιού δυόσμο
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1-2 κούπες αλεύρι (φαρίνα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

 extra: λαδοτύρι Μυτιλήνης - φέτα



Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού.Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Παράλληλα πλένουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά.
Κόβουμε το μαρούλι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια να μαραθούν.


Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα κολοκύθια , το μαρούλι, όλα τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για λίγο να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους (περίπου 15').


Όταν μείνει λίγο νερό προσθέτουμε μια κούπα αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.


Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά.


Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας. Απλώνουμε καλά και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτουμε από πάνω πιπεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για τουλάχιστον 30' από εκεί και μετά το κοιτάμε να μην αρπάξει.


Είναι έτοιμο όταν έχει ροδοψηθεί και έχει κάνει μια ωραία κρούστα. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.



Extra: Αν αποφασίσουμε να βάλουμε τυρί το προσθέτουμε μαζί με τα αυγά λίγο πριν το βάλουμε στο ταψί.

Έτοιμο!

Καλή όρεξη!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails