Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Διακοπές στη Σίφνο...Έχετε να προτείνετε κάτι???

 Σε περίπου 10 ημέρες φεύγουμε για την όμορφη Σίφνο.Την Μερόπη (αλλιώς η Σίφνος) την είχα επισκεφθεί και παλαιότερα σε μικρότερη ηλικία όπου δεν με απασχολούσε  το θέμα διαμονή-φαγητό-διασκέδαση, φέτος όμως θέλω να την εκμεταλλευτώ στο έπακρον.Γι' αυτό αν έχετε επισκεφθεί το νησί ή είστε από εκεί θα με βοηθούσατε αν έχετε καμιά καλή πρόταση για καλό και νόστιμο φαγητό ή κάποιο μέρος που δεν πρέπει να χάσουμε να πάμε κ.α.Το δωμάτιο που κλείσαμε είναι μπροστά στη θάλασσα στην μέση του Πλατύ γιαλού, στο πρόγραμμα έχουμε ήδη πολλά να κάνουμε αλλά νομίζω οτι σε 7 ημέρες που θα μείνουμε εκεί μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα :)))
Θα ακούσω τις συμβουλές σας με μεγάλη χαρά...Καλό βράδυ , πολλά φιλιά!!!



Εισιτήρια πλοίου

Δωμάτιο

Αναμονή ......Αχχχχχ.... :))))

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ από την φίλη Δήμητρα

Μια νόστιμη συνταγή από την φίλη μου την Δήμητρα Χ. από την Μυτιλήνη που ανέβασε στη σελίδα του blog στο facebook την συνταγή της και σας την παρουσιάζω και εδώ.
Απολαύστε !!!




ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ


Υλικά :
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό
  • 3 κουτάκια μπύρα...
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • Αλάτι πιπέρι λάδι

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το χοιρινό με μπύρα για μία δυο ώρες.
Σοτάρουμε το χοιρινό στο τηγάνι με λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με ένα κουτάκι μπύρα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για ένα μισάωρο περίπου μέχρι να μαλακώσει και να πει τα υγρά του και να καραμελώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι την μουστάρδα και ¾ από το κουτί της μπύρας και σβήνουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε δυο τρία λεπτά και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με πουρέ ή με ρύζι.

Και καλή σας όρεξη

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Κοτοπουλάκι με λαχανικά

Απλό και νόστιμο φαγητάκι.
 Απολαύστε!!!



Υλικά (2-3 μερίδες περίπου) :
  • 500γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα ή 1,5 κούπα φρέσκα τεμαχισμένα
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κύβους
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρεξ.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού,την μουστάρδα, το μέλι και τα μπαχαρικά, ανακτεύουμε και περιχύνουμε το κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε τα υλικά και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40' και 5'-10' στο γκριλ πριν το βγάλουμε.


*Αν αρέσουν τα ξινά αυξάνουμε τον χυμό λεμονιού,αν αρέσουν τα γλυκά μειώνουμε τον χυμό λεμονιού και αυξάνουμε το μέλι.
*Συνοδεύεται όμορφα με ρυζάκι ή πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας κ.α.

Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails