Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

ChocoBanana Muffins

Ζουμερά και πεντανόστιμα μάφινς σοκομπανάνααααα!!!
Κρίμα δεν ήταν να τις πετάξω τις μπανανούλες???
Απολαύστε!!!




Υλικά για 18 περίπου Muffins:

  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. λιωμένες ώριμες μπανάνες (περίπου 5 μικρές)
  • 130 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 60 γρ. κακάο 
  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. σόδα μαγειρικής (~2κ.γ.)
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ (~1/2 κ.γ.)
  • 2 αυγά


**Προαιρετικά: 
  • γλάσο σοκολάτας (100γρ.κουβερτούρα+1 κ.σ. βούτυρο+2 κ.γ γάλα στο μικροκυμάτων για 1'-2' στην χαμηλότερη θερμοκρασία)
  • κουβερτούρα κομματάκια
  • ζαχαρωτά για στόλισμα

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες σε ένα πιάτο.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι,το κακάο,το μπέικιν,την σόδα και τη ζάχαρη.

Στο μίξερ χτυπάμε τις μπανάνες μαζί με τα αυγά και το βούτυρο.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για μάφινς και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα μας.*Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μερικά κομμάτια κουβερτούρας (εγώ έβαλα στα μισά).

Ψήνουμε σε αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 175C-180C για 25' περίπου.
Είναι έτοιμα όταν είναι όμορφα φουσκωμένα και τρυπώντας τα με οδοντογλυφίδα βγαίνει λεία.


Προαιρετικά τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας και τα στολίζουμε με διάφορα ζαχαρωτά. 


Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Ντοματίνια με τυρί Philadelphia

Εύκολα πράγματα....finger food για μπουφέ,τραπέζι,πάρτι κ.α.



Υλικά:
  • Ντοματίνια (όσα πιστεύετε ότι σας χρειάζονται σύμφωνα με τους καλεσμένους σας)
  • 1-1,5 κ.γ. τυρί philadelphia για το κάθε ντοματάκι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τα ντοματίνια τα γυρνάμε από την ανάποδη μεριά τους και κόβουμε σαν καπάκι το επάνω μέρος.
  2. Με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζουμε τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί να μαλακώσει να γίνει σαν κρέμα.
  4. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε κάθε ντοματάκι με τυρί, το καπακώνουμε και το βάζουμε σε πιατέλα.
  6. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό στην πιατέλα για ντεκόρ.Έτοιμα!

Καλή όρεξη!!

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Σπιτική μαγιονέζα (Νο1) χωρίς αυγό

Μια γυαλιστερή,λεία ,πηχτή , αφράτη, εύκολη και νόστιμη σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγό.Την συνταγή ή την είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό ή την είχα δει στην τηλεόραση πριν χρόνια...δεν θυμάμαι :-)
Απολαύστε!!!


Υλικά:
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (ή 4 φλιτζανάκια)
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ γάλα εβαπορέ πλήρες
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1κ.γ. γεμάτο μουστάρδα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο multi.

Αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο που το διατηρούμε στο ψυγείο από 3-5 ημέρες. 

Έτοιμη :))))))



Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Fusilli/Rotini με λευκή σάλτσα λουκάνικου

Κλασικά πράγματα --> Εύκολο,γρήγορο,νόστιμο!!!
Απολαύστε!!!


Υλικά:
  • 400 γρ fusilli ή rotini ή όποιο "κοντό" ζυμαρικό μας αρέσει
  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
  • 400 ml  κρέμα γάλακτος
  • 1/2 -1 φλ.τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1/4 κ.γ. άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο και το σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να βγάλει το λίπος του. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


2.Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λουκάνικα (δεν προσθέτουμε λάδι ή βούτυρο, θα αποροφήσουν το λίπος του λουκάνικου).


3.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μαλακά.Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 1'-2'.


4.Έτοιμα, σερβίρουμε!!!



Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails