Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Κοτόπουλο με μανιτάρια και λευκή σάλτσα philadelphia

Νόστιμη συνταγή της στιγμής.
Απολαύστε!!


Υλικά (3-4 μερίδες):
  • 500-600 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φιλετάκια
  • 200 γρ τυρί philadelphia light
    1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια κομμένα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος σε μικρά φιλέτα.Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο νερό μέχρι να ασπρίσουν.
 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,τα μανιτάρια,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
 Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το τυρί και την μουστάρδα βράζουμε για 2' ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σάλτσα.
 Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα μας και αφήνουμε ελάχιστα μέχρι να δέσει η σάλτσα στο κοτόπουλο.
 Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό συνοδεύοντας με φρέσκες τηγανιτές πατάτες ή ένα ωραίο ρυζάκι.

Καλή όρεξη!!!

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Μελιτζανοκοτόπουλο

Ένα φαγητό που το σκέφτηκα επειδή θα μου χάλαγε η μελιτζάνα και τα μανιτάρια και είχα ξεπαγώσει κοτόπουλο...χαχα..τι να πω?Βγήκε απλά τέλειο!!!
Απολαύστε!!!



Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (ανοιγμένα λεπτά)
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 7-8 φρέσκα μανιτάρια portobello
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • βασιλικό ξερό ή και φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/4 νεροπότηρου ελαιόλαδο
  • 1,5 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες όχι πολύ χοντρές και τις απλώνουμε σε μεσαίου μεγέθους ταψάκι.

2.Πλένουμε τα μανιτάρια,τα κόβουμε φέτες και τα απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.

3.Ραντίζουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλατάκι,πιπεράκι, ρίγανη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15'.

4.Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά λαδώνουμε ελαφρά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ασπρίσουν αλλά να κρατάνε μέσα τα υγρά τους.

5.Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα μας.

6.Φτιάχνουμε μια σαλτσούλα με τον χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι,βασιλικό,το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαγητό μας.

7.Τέλος ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο (που δεν τον έχουμε σβήσει από πριν) και ψήνουμε στους 180 για ακόμα 15'.

8.Έτοιμο!!!




Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Παντζαροσαλάτα δροσερή

Γλυκιά,δροσερή και φούξια!!!Όλοι την ξέρουμε όλοι (μάλλον) την αγαπάμε.
Απολαύστε!!!


Υλικά:
1 πακέτο έτοιμα βρασμένα παντζάρια (5 τμχ)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 
1 γιαούρτι
2-3 κ.σ. μαγιονέζα
1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση:
Προσοχή βάφει :))
1. Σουρώνουμε τα παντζάρια από τα υγρά τους και τα κόβουμε σε κομμάτια.

2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γιαούρτι και την μαγιονέζα.

4. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα.

5. Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο πριν την σερβίρουμε.

Έτοιμη!!!



Καλή όρεξη!!!

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Ψωμάκι γεμιστό

Ένα ψωμάκι μούρλιααααα...συνέχεια της συνταγής Pizza Special .
Για όσους φτιάξουν την πίτσα χωρίζουν το ζυμάρι στη μέση και με το μισό φτιάχνουν αυτό πεντανόστιμο μαλακό αφράτο γεμιστό ψωμάκι.
Τα υλικά της ζύμης είναι ακριβώς τα ίδια και η γέμιση της αρεσκείας...
Απολαύστε!!!
 



Υλικά:
Για την ζύμη:
Τα ίδια με της pizza special
Για την σάλτσα:
Τα ίδια με της pizza special
Για την γέμιση :
Υλικά της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα σάλτσα, μπέικον ,τυριά κίτρινα,φέτα τριμμένη στο χέρι,λιαστές ντομάτες,ρίγανη,μανιτάρια φρέσκα)




Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την ζύμη όπως στην συνταγή για την πίτσα και το χωρίζουμε στην μέση.
 Το ανοίγουμε με το χέρι και απλώνουμε την σάλτσα.
 Γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και διπλώνουμε σαν πακέτο.


Το γυρίζουμε ανάποδα και το τοποθετούμε σε μικρό σκεύος, το χαράζουμε στα τέσσερα απαλά και το ψήνουμε στους 200 για 25'-30' το κοιτάμε βέβαια μήπως χρειαστεί παραπάνω ή λιγότερο.


Βουτάμε ένα μαχαιράκι και αν δεν κολλάει είναι έτοιμο μέσα .
Έτοιμο!!


Καλή όρεξη!!!!

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Pizza Special

Μια πίτσα πανεύκολη και απίστευτα νόστιμη...χωρίς πολλά πολλά...βασισμένη σε συνταγές του Jamie Oliver με αρκετές παρεμβάσεις.Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!!!



Υλικά: (για 2-3 πίτσες)
  • Για την ζύμη:
1 kg αλεύρι γενικής χρήσης
1 χούφτα ζάχαρη
1 χούφτα αλάτι
3 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κανάτα (περίπου) χλιαρό νερό

  • Για την σάλτσα:
3/4 από ένα βαζάκι με λιαστές ντομάτες
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
3-4 κ.σ. χυμό ντομάτας
2 κ.γ. βασιλικό ξερό
2 κ.γ. ρίγανη
1/2 σκελίδα σκόρδο

  • Για την γέμιση:
αλλαντικά της αρεσκείας σας
τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
λαχανικά (πιπεριές-μανιτάρια κ.α.) της αρεσκείας σας.
γενικά οτι μας αρέσει να τρώμε σε πίτσα :)

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα καθαρό πάγκο ρίχνουμε το αλέυρι,την ζάχαρη,το αλάτι την μαγια.και σιγά σιγά αρχίζουμε να ρίχνουμε το χλιαρό νερό και να ανακαταεύουμε. Ρίχνουμε τόσο νερό όσο τραβάει η ζύμη μας.
Αρχίζουμε να δουλεύουμε και να ζυμώνουμε το ζυμάρι μας με τα χέρια μέχρι να μην κολλάει.

Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 ή στα 3 ανάλογα το ταψί μας και το πόσες πίτσες θέλουμε να φτιάξουμε.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας και το στρώνουμε σε αλευρωμένο ταψί.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για την σάλτσα και έπειτα την χωρίζουμε ανάλογα το πόσες πίτσες θα φτιάξουμε.

Απλώνουμε την σάλτσα στο στην πίτσα μας.

Πλένουμε - κόβουμε τα λαχανικά και γεμίζουμε την πίτσα μας, προσθέτουμε αλλάντικά και τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200,αντίσταση πάνω-κάτω,για περίπου 20'-30'.

Έτοιμη!!!


Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails