Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Μανιτάρια γκαστρωμένα

Μανιταράκια portobello γεμισμένα με τυριά.
Απλή εύκολη συνταγή της τελευταίας στιγμής και πολύ νόστιμη.
Απολαύστε!!!


Υλικά:
  • 1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια Portobello
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κ.γ. για κάθε μανιτάρι
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι να μείνουν τα καπελάκια.
Τα τοποθετούμε σε πυρεξάκι περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.
Γεμίζουμε το κάθε μανιτάρι με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το κλείνουμε με ένα κομμάτι από το τυρί του τοστ.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να έχουν μαλακώσει τα μανιτάρια και να έχουν πιέι τα υγρά που θα βγάλουν.
Έτοιμα!

Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Vegetable Bruschetta

Vegetable Bruschetta, μπρουσκέτα λαχανικών μια ιδέα που πήρα από την blogοφίλη Λίλα και τις μπρουσκέτες λαχανικών με λαγάνα που έκανε. Σαν βάση είχα την δική της συνταγή απλά έβαλα τις δικές μου πινελιές.
Τραγανές μυρωδάτες φέτες ψωμιού με ποικιλία λαχανικών ψημένα στο φούρνο και σερβιρισμένα με τριμμένη γραβιέρα.
Ήταν υπέροχα.
Απολαύστε!!!




Υλικά:
  • 6-8 λεπτοκομμένες φέτες ψωμιού 
  • 1φλιτζανάκι ελαιόλαδο για την μαρινάδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
  • κόκκινο πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σόγια σως
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση :
Πρώτα απ' όλα φτιάχνουμε το αρωματικό μας λαδάκι.Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε  τις 3 κ.σ ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, το σκόρδο, την ρίγανη ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αναμιχθούν τα αρώματα μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε (εκτός από τα κρεμμύδια και την ντομάτα) να μαλακώσουν σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2'-3'.

Έπειτα προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε.

Πριν αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την ντομάτα και την σόγια σως και αφήνουμε λίγο να φύγουν τα υγρά.

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις αλείφουμε και από τις 2 μεριές με την μαρινάδα που φτιάξαμε.

Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τα λαχανικά μας.

Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180' για 10'-20' ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε τις μπρουσκέτες όταν το ψωμί είναι τραγανό και τα λαχανικά μας ωραία ψημένα.Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω γραβιέρα τριμμένη.

 'Έτοιμα!

Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Μακαρονοσαλάτα

Απλή, εύκολη και νόστιμη.
Απολαύστε!!!


Υλικά:
  • 400 γρ βίδες (ζυμαρικά όχι real)
  • 1 κονσέρβα τόνο 
  • 1/2 κούπα καλαμπόκι
  • 1/2 κούπα αρακά βρασμένο
  • 4-5 κ.σ. έτοιμη σως μαγιονέζας για σαλάτα 
ή
  • 2 κ.σ. γιαούρτι + 3 κ.σ. μαγιονέζα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
 Σουρώνουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,δεν τα καίμε.

Ρίχνουμε στα ζυμαρικά τον τόνο θρυματισμένο,το καλαμπόκι , τον αρακά και την έτοιμη σως ή την σως που φτιάχνουμε με το γιαούρτι και την μαγιονέζα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Για πιο λάιτ βάζουμε μόνο γιαούρτι αν θέλουμε.Σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
Έτοιμη !! 

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Κόκκινο πικάντικο γαριδάκι με ρύζι basmati

Μικρά τρυφερά γαριδάκια σε κόκκινη πικάντικη σάλτσα παρέα με πιπεριά και ρύζι basmati.
Απολαύστε!!!


Υλικά:
  • 500 γρ καθαρισμένο γαριδάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1-2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • 2 φακελάκια ρύζι basmati
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βράζουμε ελάχιστα τις γαρίδες σε λίγο νεράκι να μαλακώσουν.
Όταν εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο,τις πιπεριές,το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.

Τον μαϊντανό.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο,και το νεράκι και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει και να γίνει λίγο πηχτή.

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και συνοδεύουμε τις γαρίδες μας.


Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Πικάντικα ζυμαρικά με τόνο

Για όσους τους αρέσουν τα πικάντικα και καυτερά φαγητά...μπορείτε βέβαια να προσαρμόσετε την συνταγή στα δικά σας όρια!!! :))))

Απολαύστε!!!



Υλικά:
  • 250 γρ. fussili tricolore
  • 250 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι την μεγάλη
  • 3-4 πιπερίτσες καυτερές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα καίμε με το βούτυρο.
Για την σάλτσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πιπερίτσες και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.

Αφαιρούμε το σκόρδο και τις πιπεριές εάν θέλουμε και προσθέτουμε τον τόνο ενώ παράλληλα τον διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε για λίγο να πάρει ο τόνος όλο το άρωμα και την γεύση από το πικάντικο λάδι μας και στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας,το νερό, αλάτι, πιπέρι και το τσίλι.

Αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει καλά και όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας ανακατεύοντας καλά να πάει η σάλτσα παντού.Έτοιμα!!!

Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Ψητή πατάτα με μπέικον και τυρί Philadelphia

Ένα ωραίο και νόστιμο ορεκτικό.
Απολαύστε!


Υλικά (4 άτομα) :
  • 4 πατάτες καλά πλυμμένες
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλες κ.σ. τυρί Philadelphia
  • 4 κ.γ. βούτυρο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Βάζουμε τις πατάτες σε ταψάκι με μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο στην καθεμιά και ψήνουμε στους 200 για 15'-20' να ψηθούν καλά οι πατάτες.

Μέχρι να ψηθούν οι πατατούλες τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον να γίνει τραγανό.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο ,τις χαράζουμε στα  τέσσερα και βάζουμε στην μέση μια μεγάλη κουταλιά της σούπας τυρί Philadelphia και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μπέικον ,πιπεράκι και άνηθο ψιλοκομμένο (δεν είχα και δεν έχω βάλει στην φωτο).
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.




Καλή όρεξη!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails