Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Χωριάτικο λουκάνικο με πιπεριές και φέτα

Πικάντικος μεζές για κρασοπαρέες...Χωριάτικο λουκάνικο (εγώ κλασικά έβαλα Μυτιλήνης) με πιπεριές και φέτα να λιώνει στο στόμα.
Απολαύστε!!!

 

Υλικά:
  • 10 χωριάτικα λουκάνικα Μυτιλήνης κομμένα στα τρία
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ τυρί φέτα σε κύβους
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές να τηγανιστούν.

Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα λουκάνικα προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι.

Κόβουμε την φέτα σε κύβους και όταν είναι έτοιμα τα λουκάνικα προσθέτουμε από πάνω την φέτα ρίχνουμε πιπεράκι και λίγη ρίγανη και περιμένουμε λίγο ίσα να μαλακώσει η φέτα , όχι να λιώσει εντελώς.

Σερβίρουμε ζεστό, ρίχνουμε και λεμονάκι αν θέλουμε, κάνουμε και βούτες με ψημένο ψωμάκι και απαραίτητα συνοδεία κρασιού.



Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα

Πράσινη σαλατούλα με την γλύκα της λιαστής ντομάτας , μας την έφτιαξε η Ιωάννα.
Απολαύστε!!!





Υλικά (Βάζουμε ανάλογα την ποσότητα σαλάτας που θέλουμε):
  • Μαρούλι
  • Ρόκα
  • Iceberg
  • Καρότο 
  • Λιαστές ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι


Εκτέλεση:
Πλένουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το καρότο σε φλούδες και τις ντομάτες στα 2 ή στα 4.
Βάζουμε σε σαλατιέρα όλα τα λαχανικά ρίχνουμε λίγο αλατάκι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.


Καλή όρεξη!!!

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Πέννες με λαχανικά και τυρί Philadelphia

Την ιδέα για την συνταγή την πήρα από το site www.myphiladelphia.gr και την προσάρμοσα στα δικά μου γούστα και ανάγκες.Υπέροχο βγήκε.
Απολαύστε!!!



Υλικά:
  • 400 γρ. περίπου πέννες
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους 
  • 6-7 φρέσκα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 200 γρ. τυρί Philadelphia
  • 2,5 φλ. του καφέ γάλα εβαπορέ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πέννες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα  λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.Ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στα λαχανικά ανακατεύοντας καλά.

Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα και το τυρί για 2' περίπου να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα και την προσθέτουμε στα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα και είναι έτοιμα!!!



Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Μανιταροπιτάκια

Εύκολα και νόστιμα μανιταροπιτάκια.
Απολαύστε!!!







Υλικά:
2 κρεμμύδια
700 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα (κονσέρβα ή φρέσκα)
2 φλ. του καφέ γάλα εβαπορέ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
2-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.Ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά να πήξει λίγο το μείγμα μας.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.






Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και από επάνω απλώνουμε άλλο ένα φύλλο.Κόβουμε σε 4 λωρίδες.Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Σε κάθε λωρίδα βάζουμε στην άκρη μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα μας και τυλίγουμε σε τρίγωνα όπως φαίνεται παρακάτω.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί βάζουμε τα μανιταροπιτάκια μας και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή με αυγό αν θέλουμε.


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25'-30' να ροδίσουν όμορφα.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα...αλλά και σκέτα είναι τέλεια...






Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Πολύχρωμη σαλάτα με σύκο

Μια γευστικότατη πολύχρωμη σαλάτα.

Απολαύστε!!!






 Υλικά:
  • κόκκινο λάχανο κομμένο (όσο θέλετε)
  • iceberg κομμένο (όσο θέλετε)
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. ρόδι
  • 2 ξερά σύκα κομμένα σε λεπτές φλούδες
  • ελαιόλαδο
  • μπαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι


Εκτέλεση:
Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το λάχανο , το iceberg, το κουκουνάρι, το ρόδι, το σύκο και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε την σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ξύδι.
Σερβίρουμε και ανακατεύουμε στο τραπέζι.






Καλή όρεξη!!!

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Κοτόπουλο παρμεζάνας με ντρέσινγκ βασιλικού

Ψητά φιλέτα κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας συνοδευμένα με ντρέσινγκ βασιλικού.

Απολαύστε!!!




Υλικά:
10 φιλετάκια κοτόπουλου (700 γρ περίπου)
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1/2 κ.γ. πιπέρι άσπρο
1 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
 2 σφηνάκια (60 ml) χυμό λεμονιού
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή 3-4 κ.σ.ξερό βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο 


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φιλέτα μας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το πιπέρι, το γάλα και το αλεύρι.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε την φρυγανιά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα πρώτα από το μείγμα αυγών και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε για 15'-20΄στο γκριλ και από τις 2 μεριές.
Μέχρι να ψηθούν  ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο ,το χυμό λεμονιού,το σκόρδο και τον βασιλικό και περιχύνουμε τα φιλέτα μας και την σαλάτα που μπορούμε να τα συνοδεύσουμε. Ταιριάζει πολύ με ρόκα.





Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Basmati με κιμά

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει και με περισσευούμενο κιμά από μακαρόνια (Μακαρόνια με κιμά).Με τον τρόπο αυτό το έφτιαξα κι εγώ. Αρέσει πολύ και στα μικρά παιδιά.
Απολαύστε!!!








Υλικά (τα υλικά τα προσαρμόζετε ανάλογα τις μερίδες που θέλετε):


Εκτέλεση 1η 
Φτιάχνετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ζεσταίνετε τον περισσευούμενο κιμά,τον προσθέτετε στο ρύζι. Το σερβίρετε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.


Εκτέλεση 2η
Φτιάχνετε μισή δόση  σάλτσα κιμά όπως την φτιάχνετε για τα μακαρόνια και 10' πριν δέσει η σάλτσα και έχει ακόμη νεράκι προσθέτετε το ρύζι.Το σερβίρετε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.





Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Spaghetti με pesto,κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα

Μια συνταγή που την γευτήκαμε από τα χεράκια της φίλης Ιωάννας.
Απλή,εύκολη,γρήγορη και κυρίως γευστικότατη.

Απολαύστε!!!





Υλικά:
1 πακέτο spaghetti
2-4 κ.γ. έτοιμη σάλτσα pesto
2 κ.σ κουκουνάρι

5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
λίγο αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο




Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα spaghetti σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου,και προσθέτουμε λίγο αλάτι στο νερό.
  2. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο,προσθέτουμε το pesto και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε πάλι καλά.
  4. Έτοιμο!Σερβίρουμε!
 Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Kartoffelauflauf ή κάπως έτσι :))

Μια γερμανική συνταγή που μου είχε δώσει πριν χρόνια μια καλή συνάδελφος η Δήμητρα.Λέγεται
Kartoffeln φλαου φλαου μου είχε πει αλλά δεν ξέρω πέρα από τις πατάτες τι σημαίνει ;)))
Είναι εύκολη και νόστιμη συνταγή και έχει τρελάνει κόσμο σε τραπέζια και πάρτυ.
Απολαύστε!!!


Υλικά :
  • 7-10 μέτριες πατάτες
  • 2-3 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα (2γλυκά-1αλμυρό)
  • 400 γρ.μπέικον 
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. νοστιμιά ή 1 κύβο 


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε νερό μαζί με την νοστιμιά.

Αφαιρούμε τις πατάτες και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι (να μην γίνουν πουρές,να κρατάνε λίγο).

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό.

Προσθέτουμε το μπέικον στις πατάτες.

Προσθέτουμε και τα τυριά 

Και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.


Στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.


Ψήνουμε για περίπου 30' στους 180-200.


Καλή όρεξη!!!

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Αρακάς λαδερός

Το θέμα αρακάς είχε αρχίσει να γίνεται κουραστικό.Τι και αν εβραζα μοσχάρι τι αρακά το ιδιο και το αυτο...ατέλειωτες ώρες...η λύση έχει δωθεί με την χύτρα και έχω ενα πεντανόστιμο μαλακό και γλυκό αρακά σε 12'.



Απολαύστε!!




Υλικά:
  • 500 γρ κατεψυγμένο ή φρέσκο αρακά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1-1.5 ποτήρι χυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο άνιθο (εμένα δεν μου αρέσει και δεν βάζω)
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πατάτα κομμένη κυδωνάτη (δεν είχα δεν εβαλα :) )


Εκτέλεση:

1.Ρίχνουμε στην χύτρα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι.


2.Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.


3.Συνεχίζουμε ρίχνοντας την ντομάτα, το αλάτι , το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε.



4.Κλείνουμε την χύτρα και και όταν ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 12'.Κλείνουμε το μάτι και όταν πέσει η βαλβίδα αποσυμπιέζουμε την χύτρα και έτοιμο το φαγάκι μας.


Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails