Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα σε συνταγή της μαμάς που την φτιάχνει χρόνια τώρα και φέτος την έφτιαξα κι εγώ στο νέο μου σπιτάκι.Είναι νοστιμότατη και πανεύκολη, δεν χρειάζεσαι ούτε μίξερ!!!

Καλή χρονιά & Ευτυχισμένο να είναι το 2010!


Απολαύστε!!!






Υλικά:
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 4 αυγά
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 ποτήρι του νερού φρέσκια πορτοκαλάδα σουρωμένη
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 χούφτα φλούδες ψίχας αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • διάφορα στολίδια για ντεκόρ


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι την ζάχαρη με το βούτυρο,προσθέτουμε τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το χέρι.Τέλος προσθέτουμε τις φλούδες αμυγδάλου αφού τις σπάσουμε λίγο στο χέρι.Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα λείο μείγμα ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ σφιχτό.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας ή την φόρμα και την αλευρώνουμε λίγο.Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180. Για 30' στην κάτω αντίσταση και τον υπόλοιπο χρόνο στον αέρα.
Βγάζουμε την βασιλόπιτα την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε βάζουμε το φλουρί την γυρνάμε κανονικά και την στριφογυρίζουμε να "μπερδευτούμε για το που είναι το φλουρί".Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και χαράζουμε την χρονιά προσθέτουμε τα στολίδια μας και έτοιμη!!!


Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!
ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ....
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ & ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!






Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Σαλάτα με ρόδι και σταφίδες

Μία σαλατούλα εύκολη,εντυπωσιακή και κυρίως νόστιμη με μια δόση γλύκας!!!
Απολαύστε!!!



Υλικά: 
  • 1 μικρό iceberg ή μαρούλι ή ρόκα ή και τα 3 :))
  • 2-3 κ.σ. σταφίδες 
  • 2-3 κ.σ. ρόδι
  • φλούδες παρμεζάνας ή πικάντικης γραβιέρας
  • 1/5 νεροπότηρου ελαιόλαδο
  • 1/5 νεροπότηρου ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. περίπου μουστάρδα απλή
  • 1 κ.γ. γεμάτο μέλι
  • λίγο αλάτι
  • προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε και καρύδι τριμμένο 

Εκτέλεση:
1.Πλένουμε και κόβουμε το iceberg σε κομμάτια με το χέρι.
2.Ρίχνουμε τις σταφίδες και το ρόδι.
 
3.Προσθέτουμε τις φλούδες τυριού.
 
4.Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το μπαλσάμικο,την μουστάρδα,το μέλι και λίγο αλάτι και χτυπάμε στη μηχανή του φραπέ να γίνει ένα μείγμα και περιχύνουμε την σαλάτα μας.


Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Κέικ τεμπέλικα

Κέικ μικρά τεμπέλικα γιατί ετοιμάζονται εύκολα και τρώγονται πιο εύκολα.
Για πρωινό,για τον καφέ,για την παρέα, για να περνάει η ώρα . . .

Απολαύστε!!!





Υλικά:
  • 1 πακετάκι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα (σχεδόν γεμάτο)
  • 2 βανίλιες
  • 1-1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουβερτούρα




Εκτέλεση:
1.Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αυγά,τις βανίλιες,το γάλα και το αλεύρι και χτυπάμε να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

2.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τις φόρμες και μοιράζουμε το μείγμα ώστε να καλύπτουν τα 3/4 της κάθε φόρμας.Βάζουμε 1-2 κομμάτια κουβερτούρας σε κάθε κέικ και ξανακαλύπτουμε από πάνω με το μείγμα.


 

3.Ψήνουμε στην αντίσταση για 25'-30'.


 

4.Βγάζουμε τα φορμάκια αφήνουμε για 10' να κρυώσουν τα κέικ και αναποδογυρίζουμε.


5.Λιώνουμε 1 κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων (2'-3' στο ξεπάγωμα) και καλύπτουμε την επάνω μεριά των κέικ.






Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Σπετσοφάι

Ότι πρέπει για τώρα που έπιασαν τα κρύα!!!
Απολαύστε!!!









Υλικά:
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες (εγώ έβαλα 8 γιατί τα Μυτιληνιά που είχα ήταν μικρότερα)
  • 3 πιπεριές χρωματιστές χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 1-3 μικρές καυτερές πιπερίτσες (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 6 κ.σ. περίπου ελαιόλαδο 
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας ή τριμμένη 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι νερό


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι και τηγανίζουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα,μέχρι να πάρουν χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες, τον χυμό ντομάτας,την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το νεράκι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 30' να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.




Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Κοτόπουλο Satay

Τρυφερές μπουκιές από στήθος κοτόπουλου και τραγανά λαχανικά σε satay sauce συνοδευμένα με ρύζι Basmati.Εξαιρετικά πικάντικο πιάτο.

Απολαύστε!!!





 Υλικά:
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα τετραγωνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα τετραγωνάκια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο τσίλι σε σκόνη
  • 1 βαζάκι satay sauce
  • ρύζι basmati


Εκτέλεση:


  1. Σε ένα γουόκ ή σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το νερό.
  2. Λίγο πριν πιει το νερό του προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  3. Όταν εξατμιστεί όλο το νερό προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
  4. Λίγο πριν το αφαιρέσουμε από την φωτιά προσθέτουμε την satay sauce ανακατεύουμε καλά για 1'-2' και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Ετοιμάζουμε το ρύζι basmati σύμφωνα με τις οδηγίες και αν θέλουμε προσθέτουμε αρωματικά ή 1 κ.γ. νοστιμιά.




Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Πήγα για μαλλί...

για την ακρίβεια ήρθε για μαλλί!!!
Η νέα blogοφίλη μου Savvina μου περιποιήθηκε κατ 'οίκον το μαλλάκι μου.Εν όψη του γάμου της μιας εκ των τριών κολλητών μου χρειαζόμουν επειγόντως ανανέωση...μου έκανε λοιπόν κάτι ανταύγειες τέλειες και ένα κουρεματάκι που το χρειαζόμουν η αλήθεια είναι.Επίσης περιποιήθηκε και τις δύο μου αδερφές με 2 πολύ trendy κουρεματάκια σε στυλ anime και μοικάνα (είναι τρελές δεν φταίω εγώ)...τέλειο αποτέλεσμα....

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Απολαύστε!!!



οι ανταύγειες μου :))



























τρελομοικάνααα

























Αnime




















Για περισσότερες πληροφορίες,λεπτομέρειες και φωτο από την κατ' οίκον περιποίησή μας μπορείτε να δείτε στο blog της Savvinas.


Αντε βρε με τις υγείες μαςςςςςςς!!!

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Guacamole

Συνταγή Guacamole , μεξικάνικο ντιπ δροσερό - πικάντικο και 2-3 εκδοχές σερβιρίσματος.Υπάρχουν βέβαια αμέτρητες παραλλαγές με πολλά και διαφορετικά υλικά.


Απολαύστε!!!




Guacamole βασική συνταγή  
Υλικά:
2 αβοκάντο
2-3 κ.σ. λεμόνι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1,5 κ.γ ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή τσίλι σε σκόνη ή 1/2 τσίλι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση :


Ρίχνουμε στο multi το αβοκάντο σε κομμάτια,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το λεμόνι,το αλάτι,το τσίλι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει ένα μείγμα,καλό είναι να μείνουν μικρά κομμάτια αβοκάντου.

Πώς κόβουμε το αβοκάντο μπορείτε να δείτε εδώ : 
http://www.youtube.com/watch?v=PAAMx_R523o








Guacamole με ντομάτα
Αφού φτιάξουμε την βασική συνταγή προσθέτουμε στο μείγμα 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αν θέλουμε. 







Guacamole με σολομό

Υλικά για την βασική συνταγή + φέτες καπνιστού σολομού.Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες τοστ.









Guacamole με tortilla chips
Σερβίρουμε την βασική συνταγή σε τσιπς τορτίγιας.









Καλή όρεξη!!!





Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Σνίτσελ γεμιστά

Σνίτσελ χοιρινά καλυμμένα με πικάντικη μουστάρδα και γεμισμένα με γραβιέρα και πιπεριές,καλυμμένα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
Απολαύστε!!!



















Υλικά για έξι μερίδες:
  • 6 σνίτσελ χοιρινά
  • 7 κ.σ. μουστάρδα (1 κ.σ. για κάθε σνίτσελ + 1 κ.σ. για την κρέμα)
  • 6 μπαστουνάκια από κίτρινη πιπεριά
  • 6 μπαστουνάκια από πράσινη πιπεριά
  • 6 μπαστουνάκια από πορτοκαλί πιπεριά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 χοντρά μπαστουνάκια γραβιέρας
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • οδοντογλυφίδες


Εκτέλεση:


  1. Πλένουμε ελαφρά τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 μεριές.
  2. Σε κάθε ένα σνίτσελ αλείφουμε 1 κ.σ. μουστάρδα και από επάνω τοποθετούμε ένα μπαστουνάκι γραβιέρας και από ένα μπαστουνάκι από κάθε πιπεριά.
  3. Τυλίγουμε τα σνίτσελ και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σνίτσελ μέχρι να ασπρίσουν.
  5. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πυρέξ.
  6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την μαγιονέζα με 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
  7. Περιχύνουμε τα σνίτσελ με την κρέμα και ψήνουμε για 25'- 30'.


Καλή όρεξη!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails