Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Tomato Bruschetta

Tomato Bruschetta - Μπρουσκέτα ντομάτας
Εύκολο,γρήγορο και νόστιμο ιταλικό ορεκτικό, πολύ κοντά σε γεύση με τον δικό μας ντάκο.


Απολαύστε!!!









Υλικά για 4 φέτες μεσαίου μεγέθους :

  • 4 φέτες ψωμί 
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ξερό ή 2 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο




Εκτέλεση:


  1. Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι , το ψιλοκομμένο σκόρδο,λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και το ανακατεύουμε να αρωματιστεί το λάδι από το σκόρδο.
  2. Περνάμε μία - μια τις φέτες από το σκορδόλαδο και από τις 2 πλευρές τους.
  3. Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ για 2-3 λεπτά να γίνουν χρυσαφένιες και από τις δυο πλευρές.
  4. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο,τον βασιλικό,αλάτι,πιπέρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε σε πιάτο τις φέτες ψωμιού και απλώνουμε πάνω στην κάθε μια  από 2-3 κ.σ. από το μείγμα μας. 
  6. Στολίζουμε το πιάτο με λίγο βασιλικό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Tortiglioni με πορτοκαλί σάλτσα

Tortiglioni με πορτοκαλί σάλτσα.Μμμμμμ....




 


 Υλικά:
  • 1 πακέτο ζυμαρικά tortiglioni
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1,5 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1-2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νερό




Εκτέλεση:





  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα καίμε με το βούτυρο.
  2. Για την σάλτσα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, το μπέικον και την πιπεριά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε την σκελίδα σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας , αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το νεράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.
  5. Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά στο πιάτο ή προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα.
Ταιριάζει πολύ με κόκκινο κρασί.



Καλή όρεξη!

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

QUICHE LORRAINE ... με σφολιάτα

Μια εύκολη quiche lorraine (κις λορεν) με σφολιάτα αντί ζύμη, πεντανόστιμη.

Την ιδέα την πήρα από το blog της aluor  


Πολύ την λιγουρεύτηκα και επειδή είχα και τραπέζι το Σ/Κ την έφτιαξα με ότι υλικά είχα και ήταν πολύ ωραία.Μου άρπαξε λίγο βέβαια από την μια μεριά, αλλά και πάλι έγινε άφαντη.


Απολαύστε!!!





Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. edam τριμμένο
  • 3-4 φέτες μπέικον
  • 3-4 φέτες γαλοπούλα 
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • ελάχιστο αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για την φόρμα


Εκτέλεση:

 
  1. Βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το στρώνουμε με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε το μισό τυρί να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  3. Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε πάνω από τα τυριά.
  4. Σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον, το στεγνώνουμε και το βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια κομμένο σε κομμάτια.
  5. Ρίχνουμε και την γαλοπούλα και αυτή κομμένη σε κομμάτια και τέλος τα υπόλοιπα τυριά.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το πιπέρι (αλάτι ρίχνεται αν θέλετε) και περιχύνουμε τα υλικά στη ταρτιέρα.
  7. Αφήνουμε για 15' να απορροφηθεί η κρέμα και έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για περίπου 30'-40'.
  8. Όταν την βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε.




Καλή όρεξη!!!



Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Τρελή μακαρονάδα με λουκάνικα

Μια τρελή μακαρονάδα....Τα λουκάνικά μου έβγαλαν μαλλιάαααα....Χαχαχαχ κάπου  είχα δει τον τρόπο που τα βγάζουν  στο διαδίκτυο αλλά δεν θυμάμαι που για να σας δώσω link. Παρακολουθείστε και απολαύστε!!!







Υλικά (4 μερίδες):
  • 1 πακέτο spaghetti
  • 1 πακέτο λουκανικάκια
  • 1,5 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 - 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • λίγη κανέλα 
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Για τα ζυμαρικά:

  1. Κόβουμε τα λουκανικάκια στη μέση και κρατάμε 2-3 ολόκληρα στην άκρη.
  2. Περνάμε από κάθε μισό λουκανικάκι 4-5 μακαρόνια με προσοχή κρατώντας τα από την άκρη και όχι από την μέση γιατί θα μας σπάσουν.
  3. Αφού τελειώσουν τα λουκανικάκια ρίχνουμε τα μακαρόνια με το λουκάνικο και τα υπόλοιπα μακαρόνια σε νερό που βράζει και μαγειρεύουμε κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  4. Σουρώνουμε και καίμε τα μακαρόνια μας σε βούτυρο.
Για την σάλτσα:

  1. Ψιλοκόβουμε τα 2-3 λουκανικάκια που αφήσαμε από πριν.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας , τα ψιλοκομμένα λουκανικάκια,αλάτι,πιπέρι ,κανέλα νεράκι και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει μια ωραία σαλτσούλα.


Σερβίρουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε από πάνω την σαλτσα μας.Τρίβουμε και λίγη και κεφαλογραβιέρα και έτοιμα!!

Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Μανιτάρια portobello a la creme στο φούρνο

Ψευτοσουφλέ!
Μανιτάρια portobello με μπέικον, κρεμμυδάκι, πιπερίτσα, κρέμα γάλακτος και τυριά στο φούρνο.





Υλικά (για 2-4 μερίδες) :

1 πακέτο μανιτάρια Portobello
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον κομμένες κυβάκια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 - 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη κυβάκια

αλάτι
πιπέρι
1 κούπα edam τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:




Πλένουμε και καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το μπέικον, την πιπεριά  και το κρεμμύδι ,αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά από τα μανιτάρια.
Όταν πιει όλα τα υγρά τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό πυρέξ.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και από πάνω το τυρί.
Ψήνουμε στους 200 για 20' περίπου μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί και να μην έχει ζουμιά.


Καλή όρεξη!!!

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Μπιφτέκια με αρωματικό ρύζι Jasmin και σαλάτα καρότο-μουστάρδα

Διαίτης φαγητό για να μην λέτε !!!  :)))


Απολαύστε!!!











Υλικά:
  • 600 γρ. κιμά (από όποιο κρέας προτιμάτε, εγώ έβαλα χοιρινό)
  • 1 αυγό
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο για τα μπιφτέκια + 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλουμε, κατά προτίμηση )
  • 2 χούφτες ψίχα ψωμιού περασμένη στο multi ή 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο στο multi
  • 1 κούπα αρωματικό ρύζι Jasmin
  • 4 καρότα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι
  • λίγο νεράκι


Εκτέλεση:

Μπιφτέκια:



  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , το αυγό, 1,5κ.σ. ελαιόλαδο, την ψίχα ψωμιού, τον μαϊντανό , το κρεμμύδι , αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  3. Χωρίζουμε τον κιμά σε μερίδες μπιφτέκια.(αν μας βγει παραπάνω μπορούμε να τυλίξουμε τα μπιφτέκια με μεμβράνη να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε μια άλλη φορά).
  4. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νεράκι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να "ασπρίσουν", γυρνάμε και από τις 2 μεριές.
  5. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο ανεβάζουμε λίγο την φωτιά και γυρνάμε και από τις 2 μεριές τα μπιφτέκια να πάρουν χρώμα.
  6. Σερβίρουμε.


Ρύζι:
  1. Αρωματικό ρύζι Jasmin βρασμένο  μόνο σε νεράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.


Σαλάτα:



  1. Ξίνουμε τα καρότα εξωτερικά , τα πλένουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Προσθέτουμε την μουστάρδα και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Τέλειο!

Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Tortellini a la creme στο φούρνο

Τορτελίνια με γέμιση 5 τυριών,κρέμα γάλακτος,μπέικον και βιολογικά μανιτάρια στο φούρνο.




 



Υλικά:
  • 2 πακέτα τορτελίνια με γέμιση 5 τυριά
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βαζάκι βιολογικά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • πιπέρι λευκό
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κούπα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα regato)


Εκτέλεση:




  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια με το βούτυρο,προσθέτουμε τα τορτελίνια την κρέμα γάλακτος,το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ.
  5. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στους 180 για 15'-20'.




Καλή όρεξη!!!

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Σαλάτα σαν Caesar η εύκολη

Μια εύκολη σαλάτα σαν την Caesar και ένα πλήρες γεύμα θα μπορούσαμε να πούμε διαίτης (μπορούμε να αντικαταστήσουμε την caesar sauce με γιαούρτι που έχουμε ρίξει μέσα λίγο σκόρδο σε σκόνη).












Υλικά (ποσότητες κατα προτίμηση):
  • Μαρούλι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Άνηθο
  • 2-3 κ.σ. έτοιμη Caesar sauce (την προτιμώ γιατί ποτέ δεν πετυχαίνω ακριβώς τις αναλογίες)
  • 3 φέτες μπέικον
  • 3-4 κριθαρένια παξιμαδάκια
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση:




  1. Τσιγαρίζουμε το μπέικον αφού το ψιλοκόψουμε και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να βγάλει τα λάδια του και να κρυώσει.
  2. Πλένουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε την caesar sauce, το μπέικον , την τριμμένη παρμεζάνα και τα παξιμαδάκια σπασμένα στο χέρι αντί για κρουτον.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Μπριζόλες χοιρινές με επικάλυψη barbeque sauce

Τυπική Αμερικάνικη συνταγή που λόγω καιρικών συνθηκών έγινε στο τηγάνι και όχι στη σχάρα.
Απολαύστε!












 Υλικά (για 2 μερίδες) :
  • 2 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
  • 1 κούπα αυθεντική barbeque sauce
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 κούπα περίπου ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για barbeque
  • 1,5 κ.σ. βούτυρο από το "καλό"




Εκτέλεση:





  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα μπαχαρικών.Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις ρίχνουμε στο μείγμα.Αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο (κλασικά γύρω στις 6 ώρες αλλά γενικά..)το λιγότερο για 2 ώρες.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και βάζουμε τις μπριζόλες (αφού τις βγάλουμε απο την μαρινάδα) να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά ,δεν τις γυρνάμε συνέχεια,αφήνουμε πρώτα από την μία μεριά και μετά απο την άλλη , συνολικά περίπου στα 20' για να μας ροδοψηθούν.
  3. Λίγο πριν βγάλουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι αλείφουμε με ένα πινέλο  barbeque sauce στην επιφάνεια κάθε μπριζόλας και τις γυρνάμε και από την άλλη μεριά.Αφήνουμε για 3' και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες 2-3 φορές.Όταν έχουν σκουρύνει και έχουν κάνει μια λεπτή κρούστα από την sauce τις βγάζουμε από το τηγάνι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι στην σάλτσα που έχει προκύψει ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.Αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα (ανάλογα και πόσο τα θέλουμε μαγειρεμένα) περίπου 5'-10' και γαρνίρουμε τις μπριζόλες.


Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Σφολιατίνια με γεύση pizza

Σπείρεςαπό σφολιάτα με γέμιση "pizza".




Υλικά (για περίπου 40 κομμάτια) :
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 αυγά
  • 10 φέτες μπέικον
  • 400 γρ. edam  ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • κέτσαπ 
  • ρίγανη
  • αλάτι 
  • πιπέρι




Εκτέλεση :






  1. Τρίβουμε τα τυριά.
  2. Περνάμε από το multi (2-3 στροφές)  το μπέικον.
  3. Περνάμε από το multi (2-3 στροφές) τις πιπεριές.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
  5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.
  6. Ανοίγουμε λίγο με τα χέρια τα φύλλα σφολιάτας.
  7. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε λίγη κέτσαπ  και ρίγανη και τα απλώνουμε να καλύψουμε σχεδόν όλη την επιφάνεια (αφήνουμε λίγο κενό γύρω γύρω ώστε μετά να κολλήσουν καλά οι άκρες).
  8. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας και το απλώνουμε.
  9. Τυλίγουμε κατά μήκος από την πιο μακρόστενη πλευρά και φτιάχνουμε ένα ρολό.
  10. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
  11. Τοποθετούμε τα 2 ρολά στο ψυγείο για 15'- 20' και παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
  12. Βγάζουμε από το ψυγείο τα ρολά και κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ.
  13. Τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή σε βουτυρωμένο ταψί.
  14. Ψήνουμε στους 180 για 45' (ανάλογα τον φούρνο,γενικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να έχει ψηθεί το φύλλο και το μείγμα). 


Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails