Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα Teriyaki και λαχανικά

Μια γρήγορη και νόστιμη ιαπωνική συνταγή.Εγώ χρησιμοποίησα μία έτοιμη πολύ ωραία Ιαπωνική σάλτσα Teriyaki ωστόσο η σύνθεσή της είναι πολύ εύκολη και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και για να μαρινάρουμε το κρέας μας.









Υλικά για 2-3 άτομα:
  • 6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο πολύ λεπτές
  • 4-5 κ.σ. Teriyaki Sauce
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 μικρές πατάτες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο




Εκτέλεση:  


  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται.
  2. Πλένουμε τις μπριζολίτσες, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα γουόκ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας μέχρι να ροδίσει.
  4. Αφαιρούμε από το γουοκ το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ρίχνοντας τα μανιτάρια , τις πιπεριές και τις πατάτες (αφού τις στραγγίσουμε και τις κόψουμε σε μικρούς κύβους).
  5. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας προσθέτουμε πάλι το κρέας και 4-5 κ.σ. Teriyaki sauce ανάλογα με την προτίμησή μας, και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να δέσει η σάλτσα πάνω στα υλικά και έπειτα σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Julie & Julia

Μια ταινία που σίγουρα θα χαρείται όλοι οι "blog"οφίλοι...και ίσως κάποιοι βρείτε πολλα κοινά στοιχεία με τις δύο πρωταγωνίστριες.

Εμείς την είδαμε την Κυριακή με δύο πολύ καλούς μας φίλους και μας άρεσε πολύ. Η Meryl Streep υπέροχη.

Για όσους την δούν να κοιτάξουν βγαίνοντας από το cinema να έχει σίγουρα κοντάς σας κάτι για να φάτε , εγώ έφαγα κρέπα αλμυρή :)))



Bon appetit!

Julie & Julia


Η Julie και η Julia είναι δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες, έχουν όμως ένα νοστιμότατο κοινό χαρακτηριστικό: το μαγείρεμα. Η μια μας έρχεται από το γευστικό Παρίσι του '50 και την αμερικανική τηλεοπτική πραγματικότητα του '60, γεμάτη χαμόγελο, αισιοδοξία και πρωτότυπες συνταγές. Δεν είναι άλλη από την Julia Child, τη διάσημη στη χώρα της σεφ και τηλεοπτική προσωπικότητα (είναι δύσκολο κάποιος να αποφύγει τον παραλληλισμό 'η αμερικανίδα Βέφα Αλεξιάδου'), την οποία υποδύεται με τσαχπινιά η πάντα αλάνθαστη Meryl Streep. Η μαγειρική και το φαγητό είναι γι' αυτήν τρόπος ζωής, μέρος της καθημερινότητας και πηγή του ανεξάντλητου κεφιού της.
Η άλλη είναι η Julie Powel (Amy Adams), μια πιεσμένη γυναίκα του σήμερα που ζει στο Queens κι είναι απογοητευμένη από τη ζωή της, από την τραυματισμένη από την 11η Σεπτεμβρίου Νέα Υόρκη και τις απανωτές αποτυχίες της, και βρίσκεται μόνιμα σε κατάσταση κρίσης και απογοήτευσης. Το μαγείρεμα είναι γι' αυτήν διέξοδος από την καθημερινότητα, ενώ οι συνταγές της Julia Child αποτελούν πρόκληση για μικρές καθημερινές νίκες -τόσο στην κουζίνα της, όσο και στο blog της. Το βιβλίο συνταγών της προαναφερθείσας Julia θα αποδειχθεί για την Julie ένας αναπάντεχος οδηγός αυτοβοήθειας, που θα δώσει επιτέλους γεύση στην ανάλατη ζωή της.

Ευχάριστη, ρομαντική κι εύπεπτη, η ιστορία της Julie και της Julia αποδεικνύει πανηγυρικά ότι η Nora Ephron («Sleepless in Seattle», «You've Got Mail») δεν κατέχει άδικα τον τίτλο της 'βασίλισσας των ρομαντικών κομεντί'. Ανακατεύοντας με τέχνη τα γνωστά και μη εξαιρετέα υλικά της, δημιουργεί ένα «Sex and the City» της μαγειρικής όπου η νευρωτική αρθρογράφος σχέσεων αντικαθίσταται εδώ από μια νευρωτική food blogger, χωρίς να ξεχνά όμως να προσθέτει μεγάλες, χορταστικές δόσεις ρομαντισμού από τη ζωή της Julia Child για τους αθεράπευτα φανατικούς του είδους. Εμπνεόμενη από δυο πραγματικές ιστορίες, η Ephron πετυχαίνει να μεταδώσει στο θεατή τόσο τη χαρά της μαγειρικής (την ικανοποίηση σε κάθε μικρή κατάκτηση, από το βράσιμο ενός αβγού για τους αρχάριους, μέχρι την επιτυχία ενός περίτεχνου ψητού για τους μυημένους), όσο και τη χαρά του blogging (την έκπληξη και τον ενθουσιασμό όταν διαβάζεις το πρώτο σχόλιο/συμμετοχή ενός άγνωστου σε εσένα αναγνώστη), αλλά και την απλή χαρά του φαγητού, μια πιο προσεγγίσιμη απόλαυση, που όλοι λίγο-πολύ έχουμε βιώσει στη διάρκεια ενός καλομαγειρεμένου γεύματος. Μια αναμφισβήτητα γευστικότατη ρομαντική κομεντί που θα ανοίξει τις καρδιές και ..την όρεξη. Bon appetit! 

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Αλμυρές πατατοβάρκες!

Πατάτες γεμιστές στο φούρνο.Ένα ωραίο και νόστιμο ορεκτικό.




 Υλικά για 4 μερίδες :
  • 2 μεγάλες πατάτες 
  • 2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο (περίπου)
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • χαρτί ψησίματος
  • Νεράκι




Εκτέλεση:




  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με την φλούδα τους.
  2. Βράζουμε τις πατατούλες για 10' να μαλακώσουν.
  3. Αφού κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και έχουμε τέσσερις μερίδες.
  4. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε τρύπα σε κάθε μία πατατούλα να γίνουν σαν βαρκούλα, και κρατάμε την ψίχα τους.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 1/2 κούπα από τα τριμμένα τυριά , την ψίχα από τις πατάτες που έχουμε κρατήσει,το μπέικον,το βούτυρο , την κρέμα γάλακτος ,λίγο αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα.
  6. Γεμίζουμε με το μείγμα μας την κάθε βαρκούλα και τις τοποθετούμε σε πυρεξ που έχουμε στρώσει το χαρτί ψησίματος.
  7. Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά , κλείνουμε το χαρτί σαν πουγκί και ψήνουμε στους 180 για περίπου 15' μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα και ωραίο χρώμα.




Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Τραχανάς Καυτερός

Τραχανάς καυτερός με πιπερίτσα και κριθαρένια παξιμαδάκια.


Υλικά για 2-3 μερίδες:
  • 1 1/2 κούπα τραχανά καυτερό με πιπεριά ( ή κανονικό τραχανά και ρίχνουμε εμείς πιπερίτσα καυτερή μια ολόκληρη)
  • 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • κριθαρένια παξιμαδάκια (3-4 μικρά για κάθε μερίδα περίπου)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • προαιρετικά πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νεράκι να βράσει και ρίχνουμε και τον κύβο.
Προσθέτουμε τον τραχανά,τον χυμό ντομάτας,το ελαιόλαδο αλάτι ,πιπέρι και την πάπρικα και την πράσινη πιπεριά για όποιον βάλει) και αφήνουμε να βράσει μέχρι σχεδόν να χυλώσει.
Σε ένα ατομικό μπολ ή βαθύ πιάτο σπάμε 3-4 παξιμαδάκια με το χέρι και ρίχνουμε από πάνω τον τραχανά ανακατεύουμε και είναι έτοιμο!!!


Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Γατάκι μόνο ...ψάχνει σπίτι




Σήμερα το απόγευμα γυρνώντας από την δουλειά μπροστά από τον κεντρικό δρόμο του σπιτιού μου βρήκα αυτό το γατάκι που προσπαθούσε να αποφύγει τα αυτοκίνητα.Το είχαν αφήσει στα σκουπίδια ή ίσως γέννησε κάποια γατούλα και της ξέφυγε το μικρό της.Τέλος πάντων αφού κόντεψα να βρω και τον μπελά μου γιατί το μάζεψα και καθόμουν δίπλα στον σκουπιδοτενεκέ προσπαθώντας να δω τι να το κάνω ένας κύριος μου είπε γιατί αφήνω το γατί μου στα σκουπίδια!!! έλεος!!!
Με λίγα λόγια το πήρα σπίτι γιατί το λυπήθηκα το δύστυχο και το έχω σε μια κούτα.Του έβαλα φαγάκι,γαλατάκι ,νεράκι το έκανα και ένα μπανάκι γιατί ήταν στα μαύρα του χάλια.
Θα το κρατήσω 2-3 μέρες μήπως κάποιος ενδιαφέρεται να του χαρίσει ένα σπιτάκι αλλιώς θα τηλεφωνήσω στην φιλοζωική.Μακάρι να μπορούσα να το κρατήσω εγώ αλλά και αλλεργία έχω και στο σπίτι δεν μπορώ να το φιλοξενώ.
Όποιος λοιπόν μένει Αθήνα και ενδιαφέρεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να το φροντίσει και να του προσφέρει σπίτι ας με ενημερώσει μέσα στις επόμενες 2 μέρες.Σας ευχαριστώ.



Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης

Ένας νόστιμος μεζές με λαδοτύρι Μυτιλήνης.
Απολαύστε!!!



Υλικά:
  • Το τυράκι μας
  • Λίγο αλεύρι
  • Πιπέρι
  • Νεράκι
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ., το βρέχουμε με νεράκι και το περνάμε από το αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο πιπεράκι.Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να έχει ωραίο χρώμα και κρούστα.
Σερβίρουμε ζεστό συνοδεία λεμονιού!




Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Λουκάνικα Μυτιλήνης με πικάντικες πατάτες

Μοσχαρίσια λουκάνικα Μυτιλήνης με πικάντικες πατάτες με την φλούδα τους στο φούρνο.
Τέλειο!
Απολαύστε!







Υλικά : 
  • 10 λουκάνικα Μυτιλήνης ή ότι λουκάνικα έχουμε
  • 2 πατάτες 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • ρίγανη
  • mix grill μπαχαρικά
  • μείγμα 4 πιπεριών με κόλιαντρο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • χαρτί ψησίματος




Εκτέλεση:



  1. Πλένουμε πολύυυυ καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με την φλούδα τους.
  2. Τις βράζουμε να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και μετά "πλαγιαστά" κατα μήκος στα 4.Να βγούν κυδωνάτες και χοντροκομμένες.
  4. Απλώνουμε το χαρτί ψησίματος σε ταψί και τοποθετούμε τις πατάτες.
  5. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να πάει σε όλες τις πατάτες και συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά που αναφέρονται στα υλικά.
  6. Ανακατεύουμε λίγο με το χέρι και ψήνουμε στο γκριλ για 15' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να τραγανέψουν.
  7. Παράλληλα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τα λουκάνικα μας, μπορούμε αν θέλουμε να τα ψήσουμε και αυτά στον φούρνο.

Σερβίρουμε και τρώμε : ))





Καλή όρεξη!!!

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Black eyed peas salad ;)) - Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα....τα τρως και σε κοιτάν στα μάτια χαχαχαχαχ....
Συνταγή και εκτέλεση : η μαμά μου!



Υλικά :
500γρ μαυρομάτικα φασόλια
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
νερό για το βράσιμο

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τα φασόλια (αν θέλουμε τα μουσκεύουμε και από το προηγούμενο βράδυ) και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,λίγο αλάτι,πιπέρι.
Στύβουμε στη σαλάτα το λεμόνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη!


Και ένα τραγουδάκι από τους BLACK EYED PEAS χαχα!



Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Πίτα - σουβλάκι κοτόπουλο

Πίτα - σουβλάκι κοτόπουλο με ντοματούλα - κρεμμυδάκι - αν θέλουμε και πατατούλες - μαγιονέζα & μουστάρδα ή μουστάρδα & κέτσαπ.


Απολαύστε και αφήστε παραγγελίες :)))





Υλικά για 3 πίτες:
1 στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα & κόκαλο
3 πίτες για σουβλάκι
1-2 ντομάτες κομμένες σε φετούλες
1 κρεμμύδι κομμένο φετούλες
μουστάρδα
κέτσαπ

μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη 
λίγο ελαιόλαδο
αλουμινόχαρτο



Εκτέλεση:

Βήμα 1ο : Το κοτόπουλο
Πλένουμε καλά το στήθος, το ανοίγουμε φιλέτο και μετά κόβουμε πολύ λεπτές φέτες (να το κάνουμε να μοιάζει με γύρο έτσι για το μάτι).
Το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι - κόκκινο πιπέρι - ρίγανη και το αφήνουμε να ψηθεί καλά.




Βήμα 2ο : Η πίτα
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε κάθε πίτα με την σειρά αφού πρώτα την λαδώσουμε με το πινέλο και την ψήνουμε και από τις 2 μεριές.



Βήμα 3ο : Η βάση
Κόβουμε φύλλα αλουμινόχαρτου και γυρνάμε την επάνω μεριά προς τα μέσα.



Βήμα 4ο: Το γέμισμα
Παίρνουμε στο χέρι το αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε έτσι την πίτα ώστε το 1/3 της να εξέχει από το αλουμινόχαρτο.Βάζουμε την σως της αρεσκείας μας (μουστάρδα - μαγιονέζα,μουστάρδα - κέτσαπ).Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο στη μέση και τις ντομάτες και το κρεμμύδι αριστερά και δεξιά από το κοτόπουλο.Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από την πίτα και κλείνουμε καλά το κάτω μέρος.




Βήμα 5ο (προαιρετικό) : Η παράδοση :)
Τοποθετούμε τις έτοιμες πίτες σε φύλλο αλουμινόχαρτου τυλίγουμε,βάζουμε χαρτοπετσετούλες ,τα βάζουμε σε σακουλίτσα και έτοιμη η παραγγελία χαχαχα!!!





Μπύρα - κρασί - coca-cola - σόδα αναλόγως!!!




Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails