Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Κοτόπουλο "γλυκόξινο" !!!

Ένα γρήγορο - εύκολο - νόστιμο - ευπαρουσίαστο φαγητό για όλες όσες δεν έχουν χρόνο ή είναι νέες "μαγείρισσες" !!!
Απλά πράγματα!
Συνοδεύστε με ρύζι ή πατάτες και απολαύστε το σε 6 βήματα.




Υλικά για 4 άτομα :
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου πλυμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές
  • 1 έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα (τις βρίσκουμε πολύ ευκολα σε super market,εγώ προτιμώ του "θείου Ben"που έχει μέσα και λαχανικά)
  • 1-2 πιπεριές ότι χρώμα θέλουμε πλυμένες και κομμένες σε μεσαία τετράγωνα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα


Εκτέλεση:



1.Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές , αλάτι πιπέρι και λίγο νεράκι και αφήνουμε για 2'-3' να ασπρίσει το κοτόπουλο.



2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1'-2' να τσιγαριστούν τα υλικά.



 

 3.Προσθέτουμε την σάλτσα







 4.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 3'-4' μέχρι να δέσει η σάλτσα.





5.Έτοιμο!!!


 Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Γίγαντες φούρνου

Γίγαντες στο φούρνο!







Υλικά:
  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα όπως για σαλάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 καυτερές πιπερίτσες ολόκληρες
  • μαϊντανό (όσο θέλουμε κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο λίγο παραπάνω από 1/2 ποτήρι του νερού
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νεράκι (τόσο όσο να καλυφθούν οι γίγαντες στο ταψί βλ. φώτο)



Εκτέλεση:





  1. Ξεπλένουμε τους γίγαντες και τους μουλιάζουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Βράζουμε τους γίγαντες στη χύτρα για 20'.Αν δεν έχουμε χύτρα τους βράζουμε σε κανονική κατσαρόλα για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε πυρέξ ή ταψί.
  4. Τους αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε τα καρότα,το σκόρδο και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε την σάλτσα, τον πελτέ,το ελαιόλαδο,τις πιπερίτσες ολόκληρες και το νεράκι μέχρι να καλυφθούν οι γίγαντες και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη και τον μαϊντανό και ψήνουμε στον αέρα στους 200 για περίπου μια ώρα μέχρι να πιει το νερό του , να γίνει μια ωραία σάλτσα και να είναι μαλακοί οι γίγαντες.
Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Γαριδομακαρονάδα λευκή

Γαριδομακαρονάδα λευκή







Υλικά:
  • 400γρ. γαριδάκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στη μέση
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ έμενταλ
  • 1/2 του κρασιού βότκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο



Εκτέλεση:





  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Βράζουμε 5' το γαριδάκι.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις γαρίδες και συνεχίσουμε για 5' το τσιγάρισμα.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  7. Ρίχνουμε την βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί σιγά σιγά μέχρι να λιώσει και να γίνει μια πηχτή και λεία σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω την σάλτσα ή προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε.


Καλή όρεξη!

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

Μπριζόλες και κοτόπουλο ψητά - ψητά λαχανικά

Κυριακάτικο απλό τσιμπούσι με μπυρίτσα, σαλατούλες, ψητά,πατατούλες  και όλα τα σχετικά!


Ψήσαμε:

Σε αντικολλητική σχάρα 
  • χοιρινές μπριζολίτσες,
  • μπουτάκια και στήθος κοτόπουλου,
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε φέτες,
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες,
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε φέτες,
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε φέτες,
  • ψωμί σε φέτες.
Όλα είχαν μαριναριστεί σε ελαιόλαδο-αλάτι-πιπέρι-λεμόνι-ρίγανη και κατά το ψήσιμο όταν χρειαζόταν.






 
  
  


 Τηγανίσαμε:
  • Πατατούλες (πάντα :) )
 



Συνοδεύσαμε με :
  • Σαλατούλα (μαρούλι-ντοματίνια-παρμεζάνα τριμμένη-γραβιέρα-ελαιόλαδο-μπαλσάμικο)
  • Σαλάτα ρώσσικη
  • Μελιτζανοσαλάτα
  • Τυροκαυτερή
  • Μπύρα

 






Καλή όρεξη!!!

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

“38ο Φεστιβάλ Βιβλίου” - “Για ένα πράσινο μέλλον/Greening the future”




Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.).

Με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, που οργανώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το Φεστιβάλ θέλησε με το αφιέρωμα "Για ένα Πράσινο Μέλλον" να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανησυχία των κλιματικών αλλαγών. Συμπράττει δε για τον συντονισμό του σχετικού προγράμματος με την Πρεσβεία της Δανίας.

Το αφιέρωμα εκφράζει την ευχή για ένα πράσινο μέλλον και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την καταλυτική δύναμη του βιβλίου να αγγίζει και να ευαισθητοποιεί.

Το πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου, σας προσκαλεί σε διαδραστικά δρώμενα και βιβλιοθήκη για τα παιδιά, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, οικολογικά ντοκιμαντέρ, ποίηση στους ρυθμούς της τζαζ, διαλέξεις, δρώμενα και έκθεση κόμικς με θέμα τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης.

Ξένοι και Έλληνες συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκιτσογράφοι και μουσικοί θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα, που κορυφώνεται με μουσική συναυλία του δανέζικου συγκροτήματος Grand Avenue και του Maraveyan Illegal, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Οι δε νεολαίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την αγαπημένη τους και γνωστή από την παιδική Eurovision Άννα Τρεπεκλή.

Για την πραγματοποίηση του Προγράμματος των Εκδηλώσεων στο εν λόγω αφιέρωμα, που οργανώθηκε και καταρτίσθηκε από τη Μορφωτικό Ακόλουθο της πρεσβείας της Δανίας, κυρία Παναγιώτα Γούλα, συνεργάσθηκαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός Αχιλλέας Δρούγκας, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο, που παραπέμπει σ' έναν κόσμο που το μέλλον του θα είναι πράσινο, με την ευρύτερα, οικουμενικά, έννοια του όρου.

Στο 38o Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου (11 - 27 Σεπτεμβρίου 2009) 200, περίπου εκδότες, σε 172 περίπτερα, παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.

Τα επίσημα δε εγκαίνια θα τελεστούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 στις 20:00, από τον κύριο Δημήτρη Σιούφα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, το 38o Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο, στη μεγάλη αυτή Γιορτή του Πολιτισμού και της Παιδείας, αλλά και του σύγχρονου προβληματισμού για το μέλλον του πλανήτη μας.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου
Δευτέρα - Πέμπτη:         18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή:                       11:00-22:30



Επικοινωνία: 
210 3302523
Τόπος: Ζάππειο
 
 
πηγή: 
http://www.cityofathens.gr/el/node/9694

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πολύχρωμη σαλάτα

Πολύχρωμη σαλάτα!!!



Υλικά: (ποσότητες περί ορέξεως)
εγώ έβαλα

  • 1/2 iceberg κομμένο όπως το μαρούλι
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη μπαστουνάκια
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη μπαστουνάκια
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη μπαστουνάκια
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη τριγωνάκια
  • καλαμπόκι
  • λίγα κυβάκια γραβιέρας
  • λίγα κριθαρένια παξιμαδάκια σπασμένα αντί κρουτόν
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • μπαλσάμικο ξύδι


Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε αναλόγως.
  2. Βάζουμε το iceberg ως βάση και στολίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το αλάτι,το ελειόλαδο και το μπαλσάμικο.

Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μανιτάρια τηγανιά!

Μανιτάρια τηγανιά!



Υλικά:
  • 1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και κόβουμε την άκρη από τα κοτσανάκια.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
  3. Σε ένα τηγανίζουμε ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο ή ολόκληρο ,τσιγαρίζουμε.
  4. Ρίχνουμε τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να σκουρύνουν - να μαλακώσουν.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να το πιει.
  6. Πριν τα βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και ανακατεύουμε.


Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Caprese Salad

Ένα τυπικό Ιταλικό ορεκτικό - σαλάτα γευστικό και πολύ εύκολο.
Υλικά:
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κεφαλάκι mozzarella κομμένο φέτες
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή ντιπ βασιλικού
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τις φέτες ντομάτας και τις φέτες mozzarella την μια πάνω από την άλλη.
Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και λίγο ελαιόλαδο κατά μήκος και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού ή συνοδεύουμε με ντιπ βασιλικού.


Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μπριζόλες χοιρινές με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια,συνοδεία barbecue sauce

Μπριζόλες χοιρινές με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια,συνοδεία barbecue sauce και πατάτες "τηγανιτές".






Υλικά:
6 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκαλο

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

2-3 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

4 πατάτες κομμένες για τηγάνι

4-5 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι

3-4 κ.σ. ζάχαρη

50 γρ.βούτυρο
τσίλι σε σκόνη
μείγμα μπαχαρικών για barbecue
αλάτι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

νεράκι




Εκτέλεση:


Για τις μπριζόλες:

Πλένουμε καλά τα μπριζολάκια.Τους ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τσίλι και από τις δύο μεριές.Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο νεράκι να ασπρίσουν και να μαλακώσουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε και από τις δύο μεριές.





Για τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) και τα μανιτάρια σε φέτες αφού τα πλύνουμε πρώτα.Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν μέχρι να χρυσαφίσουν.Ρίχνουμε το μπαλσάμικο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.Αφήνουμε να εξατμιστεί το ξυδάκι και να καραμελώσουν τα λαχανικα.Πρέπει να γίνει μια ωραία σαλτσούλα.





Για τις πατάτες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.Τις κόβουμε σε ένα μεγάλο μπολ όπως θα τις κόβαμε για τηγάνισμα.Ρίχνουμε λίγο μείγμα για barbecue και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε και τις ρίχνουμε σε ταψί με λαδόκολα.Ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθούν οι πατατούλες μας.
Σερβίρουμε απ'όλα και συνοδεύουμε με barbecue sauce.





Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Spagghetti tricolore με σάλτσα μελιτζάνας

Spagghetti tricolore με σάλτσα μελιτζάνας.








Υλικά:
  • 1 πακέτο spagghetti tricolore
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 σφηνάκια κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κύβους knorr
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο νεράκι
  • 1κ.σ. βούτυρο






Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου + 1 κύβο knorr.Σουρώνουμε και καίμε τα μακαρόνια με το βούτυρο.
  2. Πλένουμε την μελιτζάνα και την κόβουμε κυβάκια.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με λίγο νεράκι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε.
  5. Ρίχνουμε και το σκόρδο,το αλάτι ,το πιπέρι , τον κύβο knorr .
  6. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
  7. Προσθέτουμε την ζάχαρη ,τον μαϊντανό ,λίγο νεράκι και ανακατεύουμε.
  8. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.
  9. Σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

SUSHI !!!

Το Σάββατο το βράδυ επισκεφθήκαμε το γνωστό Furin Kazan στο Σύνταγμα (πρόταση της αδερφής μου ) για μια γεύση από Ιαπωνία. Δοκίμασα sushi για πρώτη φορά , δεν τρελάθηκα αλλά δεν το απέρριψα κιόλας (σαν πιάτο όμως προτίμησα κάτι πιο safe - σνίτσελ).
Ελπίζω ότι σύντομα θα κάνω και ανάρτηση με δικά μου sushi καθώς η αδερφή μου είναι τρελαμένη με οτιδήποτε made in Japan και περιμένει πως και πως!!!


Δείτε φώτο και video από youtube για το πως φτιάχνονται και απολαύστε.




Asahi - γιαπωνέζικη μπύρα



California - Maki
Rolled vinegared rice with laver,
surimi, lettuce, avocado, and
mayonnaise

Futo - Maki
Rolled vinegared rice with laver
and various ingredients

California - Maki
Rolled vinegared rice with laver,
surimi, lettuce, avocado, and
mayonnaise


Chahan Special
Japanese style fried rice with eggs,chicken, shrimps
and vegetables

Hitokuchi - Katsu
Japanese style fried pork

Teriyaki Chicken Sticks


Nigiri -tamago
Nigiri - Salmon



Μπορείτε να δείτε πώς φτιάχνονται εδώ:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails