Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

8η Γιορτή Μπύρας




Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Πιροσκί

Εν όψη εκδρομούλας είπα να φτιάξω πιροσκί , που τόσο τα έχω επιθυμήσει. Κάποια τα γέμισα με λουκάνικο, άλλα με τυριά, αλλά με τυρί+λουκάνικο, σε άλλα έβαλα και κέτσαπ κ.α.





Υλικά για την ζύμη:
  • 1 φακελάκι μαγια
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 600-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5-2 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι (περίπου ένα κ.γ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό
Υλικά που έβαλα εγώ για γέμιση:
  • βραστά λουκανικάκια
  • λουκανικάκια τυλιχτά σε τυρί του τοστ
  • διάφορα τυριά που είχα (γραβιέρα-φέτα-μιλνερ τριμμένα ανακατεμμένα με ένα αυγό και λίγο πιπέρι)
  • λουκανικάκια με κέτσαπ και μουστάρδα

Η γέμιση για πιροσκί μπορεί να είναι και: πουρές πατάτας με κρεμμυδάκι και άνηθο,κοτόπουλο, κιμάς κ.α.




Εκτέλεση:

Ζύμη




Γέμιση




  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά , το νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι,το αυγό και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνοντας το μείγμα μας.
  4. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα περίπου για μια ώρα να φουσκώσει.
  5. Ξεσκεπάζουμε και ξαναζυμώνουμε λίγο,φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις ανοίγουμε.
  6. Προσθέτουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Με τρυπητή κουτάλα τα αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να βγάλουν το λάδι τους.Έτοιμα!!!


Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Cheeseburger

Για τις μέρες που το τοστ στη δουλειά έχει γίνει κάτι παραπάνω από ρουτίνα.
Cheeseburger απλό, εύκολο και γρήγορο.!








Υλικά:

  • Ψωμάκια για burger
  • τυρί του τοστ
  • ντομάτα σε φέτες
  • κρεμμύδι σε φέτες
  • μπιφτέκι (εγώ είχα ζυμώσει και είχα στην κατάψυξη και τα έψησα στο αντικολλητικό)
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ


Εκτέλεση:

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Κοτόπουλο με Ursus και γιαούρτι

~.~ Κοτόπουλο με Ursus και γιαούρτι ~.~





Υλικά:
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό τύπου complete
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-4 κ.σ. πάπρικα (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού Ursus vodka + 2 κ.σ. Ursus vodka (για την σάλτσα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο νερό








Εκτέλεση:
  1. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τα υγρά τις κονσέρβας και τα ξεπλένουμε καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο.
  4. Σβήνουμε με το 1/2 ποτήρι κρασιού Ursus και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και την μισή από την δόση που θέλουμε πάπρικα.
  5. Προσθέτουμε λίγο νεράκι να βράσει το κοτόπουλο και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα, την υπόλοιπη πάπρικα και τις 2 κ.σ. Ursus.
  7. Μόλις βράσει το κοτόπουλο χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την σάλτσα που φτιάξαμε.
  8. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.


Σερβίρουμε με ρυζάκι!


*Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με κάρυ αντί για πάπρικα.



Καλή όρεξη!!!

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Like "Soft kings"

Update για το ~.~ Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας - Chocolate Chip Cookies ~.~


Μετά από αρκετό ψάξιμο πάνω σε συνταγές για μπισκότα που μοιάζουν στα γνωστά "Soft Kings" αυτή που μου έκανε "κλικ" την βρήκα εδώ --> http://www.sintagespareas.gr/sintages/filia-sokolatas.html
και αφού διάβασα και όλα τα σχόλια είπα να την φτιάξω....έκανα βέβαια και κάτι μικρές αλλαγές.

Πραγματικά βγήκαν υπέροχα.Τα κέρασα κιόλας και όλοι τα βρήκαν τέλεια.Ήθελαν κι άλλα.
Μου βγήκαν βέβαια πιο μικρά και πιο φουσκωτά από τα "Soft Kings" αλλά την δεύτερη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω λιγότερο μπέικιν για να μην φουσκώσουν τόσο πολύ.
Εν τέλει μπορώ να πώ οτι ήταν μια μίξη από "Soft Kings" και "Cookie bites" σε εικόνα και γεύση.

Απολαύστε!!!





update: το αποτέλεσμα της δεύτερης φουρνιάς ήταν πιο ωραίο



Υλικά:
  • 65γρ. βούτυρο
  • 225γρ.κουβερτούρα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κούπα (225γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ.ζάχαρη άχνη - εγώ χρησιμοποίησα κακάο




Εκτέλεση:



  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την βανίλια.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε ανακατεύοντας μαλακά το αλεύρι.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1/2 με μία ώρα.
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα περνάμε από το κακάο ή την ζάχαρη άχνη και τα βάζουμε στο ταψί.
  6. Ψήνουμε στους 170 στην αντίσταση πάνω- κάτω για περίπου 8'- 10' σε προθερμασμένο φούρνο.

Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή και κομμάτια σοκολάτας.Εγώ έβαλα λευκή και γάλακτος!


Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας - Chocolate Chip Cookies

~.~ Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας - Chocolate Chip Cookies ~.~



Τζάμπα χαρά πήρα!!!

Αυτός θα ήταν ο τίτλος της ανάρτησής μου αν όλα πήγαιναν καλώς....Αλλά δεν πήγαν...
ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ αφού δεν την κατέχω την ζαχαροπλαστική τί το παλεύω???
Η αλήθεια βέβαια είναι οτι την συνταγή την βρήκα στα αγγλικά και κάποιο λάθος έχω κάνει στις μετατροπές και δεν πρέπει να μου βγήκαν σωστά τα υλικά...
Τζάμπα η προετοιμασία και οι φωτογραφίες (δεν ανεβάζω φώτο το αποτέλεσμα ήταν το λιγότερο τραγικό).

Για σήμερα λοιπόν θα αρκεστώ στο γνωστό αξιόπιστο και θεαματικό σουφλέ σοκολάτας.
Σταθερή αξία.


***Αν κάποιος έχει αναρτήσει ή γνωρίζει συνταγή για αυτά τα μαλακά και νόστιμα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που μοιάζουν με τα γνωστά Soft Kings ας κάνει ένα σχόλιο με το link της ανάρτησής του ή να μας φτιάξει και να μας στείλει μερικά :)))))


Καλή μας όρεξη???

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Fusilli tricolore με σάλτσα ντομάτας & πεκορίνο

~.~ Fusilli tricolore με σάλτσα ντομάτας & πεκορίνο ~.~








Υλικά: για 2 άτομα

  • 1/2 (250γρ.) πακέτο fusilli tricolore (ζυμαρικά σίτου - βασιλικού- παντζάρια)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβο για ζυμαρικά
  • νερό
για την σάλτσα :

  • 400γρ. ντοματάκια (1 κονκασέ περασμένο στο μπλεντερ)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα τριμμένο τυρί pecorino
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ. βασιλικό
  • λίγο τσίλι (σκόνη)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτή κ.γ ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • νεράκι


~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~



Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σε νερό που έχουμε ρίξει τον κύβο.
  2. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα καίμε με το βούτυρο.
Για την σάλτσα:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια (τα οποία έχουμε περάσει από το multi να γίνουν βελουτε), τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, το τσίλι και την ζάχαρη, λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει για λίγο.
  3. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο εαν χρειάζεται και λίγο πριν γίνει η σάλτσα μας ρίχνουμε και το pecorino.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.


Συνδυάζουμε με ελαφριά Caesar σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί και έτοιμο το ιταλικό μας γεύμα!!


*Αν θέουμε ρίνουμε έξτρα pecorino από πάνω


Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Χοιρινό με μανιτάρια και πιπεριές,με μπαλσάμικο και μέλι!

~.~ Χοιρινό με μανιτάρια και πιπεριές, μπαλσάμικο και μέλι! ~.~








Υλικά: για 2-4 άτομα

  • 3-4 χοιρινά φιλέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 500γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4 χωρίς το κοτσανάκι τους
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μεσαία τετράγωνα
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεσαία τετράγωνα
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε μεσαία τετράγωνα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεσαία τεράγωνα
  • 3/4 νεροπότηρου κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά το χοιρινό και τα λαχανικά και τα κόβουμε.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα χαμηλώνουμε την φωτιά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι.
  4. Μόλις το κρέας ροδίσει το αφαιρούμε με μία τρυπητή σπάτουλα και το προσθέτουμε στα λαχανικά.
  5. Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας προσθέτουμε το κρασί , το μπαλσάμικο ξύδι και το μέλι και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει μια ωραία σαλτσούλα.
  6. Μόλις είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο άλλο τηγάνι με τα λαχανικά και το κρέας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν έχει αρκετά υγρά και δεν είναι πολύ μελωμένο αφήνουμε λίγο ακόμη στο μάτι να τα πιεί. Αλλιώς κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύεται πολύ ωραία με σπιρωτό ρυζάκι ή πατάτες.



Καλή όρεξη!!!

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Λεμονομουσταρδομελωμένες μπουκιές κοτόπουλου με πατάτες



Λεμονο-μουσταρδο-μελωμένες μπουκιές κοτόπουλου με πατάτες, εύκολο και νόστιμο φαγητό που ξεφεύγει από το κλασικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.Το αποτέλεσμα είναι χρυσαφένιο και μελωμένο...λουκούμι.








Υλικά:
  • 3 στήθη κομμένα σε μπουκιές
  • 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό από 2-3 λεμόνια (ανάλογα πόσο μας αρέσουν τα ξινά)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κάρυ
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το χυμό λεμονιού, το σκόρδο λιωμένο στην πρέσα,το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το μέλι.
  2. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε μπουκιές και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  3. Το αφήνουμε λίγο και παράλληλα εμείς καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατατούλες μας.
  4. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45'-50' μέχρι ναψηθεί καλά και να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες.

Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Πένες με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα!

Πένες με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα!!! Συνταγή της στιγμής :)




video




Υλικά: για 2 άτομα


  • 1/2 πακέτο πένες
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο νεράκι


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, ελαφρά το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε αλατάκι, πιπεράκι και λίγο σκόρδο και ανακατεύουμε.
  3. Σβήνουμε με λίγο κρασάκι.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, λίγο νεράκι και τον μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
  5. Μέχρι να δέσει η σαλτσούλα βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  6. Στραγγίζουμε τις πένες και τις ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε.


Καλή όρεξη!!!



*Το τραγούδι του βίντεο είναι το Clusmy από Fergie

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Φακελάκια φέτας με γλυκόξινη σάλτσα μελιού!

Μας τα έφτιαξε η φίλη μου η Έλενα στο τραπέζι που μας έκανε προχτές. Ήταν πάρα πάρα πολύ ωραία. Δεν είχαμε σουσάμι όμως αλλά και πάλι ήταν τέλεια. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη (http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=1&syntagi_id=461).

Απολαύστε!!!





Υλικά: για 6 άτομα
  • 6 κομμάτια φέτα διαστάσεων 5 χ 5 και πάχους 1 εκατ.
  • 3 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση κατά πλάτος
  • 3 κουτ σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Για τη σος
  • 4 κουτ σούπας μέλι
  • 2 κουτ σούπας ξύδι (η φίλη μου έβαλε μπαλσάμικο)



Εκτέλεση:
  1. Σε κάθε μισό κομμάτι φύλλου κρούστας ακουμπάτε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Το τυλίγετε αναδιπλώνοντας τα πλαϊνά του φύλλου με τέτοιο τρόπου ούτως ώστε να σχηματιστεί φάκελος.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τους 6 φακέλους. Τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξύδι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Περιχύνετε τους φακέλους με τη σάλτσα μελιού και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.


Καλή όρεξη!!!

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009

~.~ Μνήμες ~.~

Ένα νέο ιστολόγιό μου, όποιος ενδιαφέρεται ακολουθεί! ;)

"Μνήμες πολλές, άλλες ξεχασμένες και άλλες όχι, οι φωτογραφίες βοηθούν.

Ένα blog κυρίως για αναρτήσεις φωτογραφιών από εκθέματα σε μουσεία, λατρευτικούς χώρους, αρχαιολογικούς χώρους, εκθέσεις κ.α. και που κυρίως θαύμασα και μου άρεσαν πολύ.
Τα κείμενά μου λίγα εως ελάχιστα, εξ' άλλου μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις...πόσες μνήμες άραγε?"


http://mnimespandora.blogspot.com/

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

Σουφλέ ~.~ ΣοΚοΛάΤαΣ ~.~

Την συνταγή μου έδωσε η φίλη μου η Έλενα. Γίνεται απίστευτο...εμείς το συνδυάσαμε με παγωτό καραμέλα και σοκολάτα αλλά επίσης είναι ωραίο με κρέμα γάλακτος.
Απολαύστε!!!




Υλικά:
για 8 ατομικές φόρμες ή μια μεγάλη του κέικ (εγώ έκανα 4 φορμάκια και το υπόλοιπο σε φόρμα κέικ)

  • 1 βιτάμ
  • 6 αυγά
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη γιατί ομογενοποιείται εύκολα)
  • 1 βανίλια
  • λίγο κονιάκ



Εκτέλεση:
  1. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρι και μόλις λιώσει προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια.Ανακατεύουμε μαλακά.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μαλακά.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τους κρόκους πρώτα και μετά την μαρέγκα την βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε τις φόρμες μας και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι, τις τινάζουμε να φύγει η περίσσεια αλευριού και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 3/5 (γιατί θα φουσκώσουν).
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε το σουφλέ στην πιο δυνατή φωτιά.

Χρόνος ψησίματος:
Εδώ είναι η όλη τέχνη.
Ψήνουμε για 6' σίγουρα και από εκεί και πέρα παρακολουθούμε συνέχεια.
Εμένα τα μικρά φορμάκια ήταν έτοιμα στα 8' και η μεγάλη φόρμα στα 10'-11'.
Πρέπει εξωτερικά να έχει κάνει κρούστα και εσωτερικά η σοκολάτα να είναι παχύρευστη.
Δεν ανοίγουμε τον φούρνο μέχρι το τέλος του ψησίματος γιατί θα "πέσει" το σουφλέ.



Μόλις βγήκαν!

Όταν έκατσαν!

Όταν κόπηκε!

Με παγωτό καραμέλα!

Με παγωτό σοκολάτα για τους chocaholic! ;))

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Πατατονοσαλάτα

Μια φορά κι ένα καιρό κάπου κοντά στα Κάτω Πατήσια αρχές Αυγούστου, μια παρέα από πατάτες αποφάσισε να απολαύσει ένα καυτό μπάνιο σε ρηχή κατσαρόλα.

Γδύθηκαν καλά καλά από την καφετιά τους φλούδα και βούτηξαν ολόκληρες στο νεράκι αφού έριξαν πρώτα ένα κύβο λαχανικών για να το απολαύσουν καλύτερα.

Τα λεπτά περνούσαν και οι πατάτες ίδρωναν και ξεφυσούσαν και μόλις μαλάκωσαν αρκετά βγήκαν από την κατσαρόλα και άπλωσαν τα κιτρινωπά κορμιά τους σε μια καθαρή πιατέλα να κρυώσουν. Μια σκιά απλώθηκε από πάνω τους, το ντουλάπι άνοιγε και από μέσα ξεπρόβαλε δειλά δειλά μία κονσέρβα τόνου. Ο τόνος δεν άντεχε άλλο ήθελε να βρεθεί γρήγορα κοντά στις αγαπημένες του πατάτες. Με δυσκολία κατάφερε και πέταξε τα σιδερένια δεσμά της κονσέρβας, πιέστηκε τόσο που στράγγισε από τα λάδια που τον κράταγαν τόσο καιρό μαλακό και γευστικό.

Δεν βιάστηκε όμως , περίμενε, ήξερε ότι από στιγμή σε στιγμή την εμφάνισή τους θα έκαναν το κρεμμύδι και το καλαμπόκι. Και όντως , νάτοι φαίνονται και είναι πολλοί. Το κρεμμύδι κόπηκε κυβάκια για να κάνει μπούγιο και θεαματική εμφάνιση ενώ το καλαμπόκι πλύθηκε καλά από το υγρό της κονσέρβας του για να μην μυρίζει.

Βρήκαν λοιπόν τον τόνο ανακατεύτηκαν καλά καλά μεταξύ τους κι εκεί που κατέστρωναν τα σχέδιά τους σκάει κατά πάνω τους ένας ολόκληρος κεσές δροσερό γιαούρτι που στις τσέπες του είχε μαγιονέζα. Χα χα χαρές που έκαναν, το γιαούρτι είναι πολύ πλακατζής και πάντα τέτοια τους έκανε από παλιά. Άρχισε να αλατοπιπερίζει όμως και το γιαούρτι με την μαγιονέζα αγκάλιασαν σφιχτά τους φίλους τους μέχρι που γίνανε ένα.

Οι πατάτες κρύωσαν για τα καλά και έτσι όπως σηκώθηκαν όρθιες βλέπουν από μακριά το πιάτο με το παρεάκι τους. Πω πω τρελές από χαρά άρχισαν να τρέχουν γρήγορα και έτσι όπως είχαν μαλακώσει κιόλας μέχρι να φτάσουν οι κακομοίρες είχαν κοπεί στα έξι. Αγκαλιές, φιλιά και δεν συμμαζεύεται. Αφού βρεθήκαν λοιπόν όλοι μαζί αποφασίσανε να το ρίξουν έξω και κανονίσανε τελικά να μπούνε σε σαλατιέρα και να την κάνουν για ψυγείο.

Όλοι περάσανε υπέροχα και το καταευχαριστήθηκανε.

Και έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς ακόμα καλύτερα που φάγαμε την πατατονοσαλάτα!!!


Υλικά:

  • 4-5 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 1 γιαούρτι
  • 3-4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3/4 φλ.τσ. καλαμπόκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών

1.........
2.........
3.........
4..........
5..........
6..........
7..........
8..........
9..........
10........
11........
12........

Καλή όρεξη!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails