Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Μια (φωτο)γεύση από Κώ!

Αχ μόλις γύρισα από την ωραία Κω.
Ακόμα κουνιέμαι από το καράβι...νυστάζω κι έχω πονοκέφαλο, αλλά έχω και πολλές δουλειές μια και αύριο ξαναφεύγω (άλλες 10 ώρες στο καράβι - ούτε ο Οδυσσέας να ήμουν) για Μυτιλήνη στο καπάκι.

Ο τίτλος που έβαλα παραπάνω δεν είναι τυχαίος πάρτε μια γεύση από την όμορφη Κω μια κι εγώ δεν πήρα καμία άλλη γεύση από εκεί.
Τι θέλω να πω...το μοναδικό παραδοσιακό έδεσμα που γεύτηκα στη Κω ήταν το "κρασοτύρι"- τυράκι που οι ρίζες του κρατάνε από το 500 π.Χ.,λέγεται κρασοτύρι γιατι βαπτίζεται σε κρασάκι στο οποίο παραμένει για 3 μήνες και μετά είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Η γεύση του είναι πικάντικη και στην Κώ το τρώνε με καρπούζι.-

Κατα τ'άλλα μέσα στην πόλη της Κώ κυριαρχεί το τουριστικό δυστυχώς φαγητό (παρεπιπτόντως έφαγα το καλύτερο κινέζικο ever στο "twin dragon").

Αυτά από γεύση γιατί από ομορφιά λέει πολλά, προσεγμένη και καθαρή πόλη και κρυστάλινες πεντακάθαρες παραλίες με αρκετά κρύα νερά. Μου άρεσε πολύ η παραλία "παράδεισος" στην Κέφαλο.
Κάναμε και μία μίνι-ημερήσια κρουαζιέρα στα νησιά Ψέριμο και Κάλυμνο.
Η Ψέριμος απλά με εντυπωσίασε, απλή με υπέροχα τιρκουάζ νερά και μόλις 35 κατοίκους, απίστευτο μέρος.
Και μία ημερήσια κρουαζιέρα Τουρκία στην αρχαία Αλικαρνασσό σημερινή πόλη το Bodrum.Μέρος απίστευτης ομορφιάς.

Τέλος η Κώ σφίζει αρχαιολογικών χώρων με κυριότερα το Ασκληπιείο, το Νυμφαίο, το Ωδείο, την Ρωμαική οικία , την οικία της Ευρώπης, το ναό του Διονύσου, την αρχαία αγορά κ.α.

Αυτά προς το παρόν...απολαύστε τις φώτο και τα ξαναλέμε.....
Κουνάει..πολύ κουνάει... ;))



Ο Πλάτανος του Ιπποκράτη
Παραλία "Παράδεισος" - Κέφαλος
Παραλία "Παράδεισος" - Κέφαλος
Ο περίφημος δρόμος με τους φοίνικες, στο μεσαιωνικό κάστρο.
Ο περίφημος δρόμος με τους φοίνικες, στο μεσαιωνικό κάστρο.
"Ιπποκράτεια" 2009
Αλικαρνασσός - Bodrum
Αλικαρνασσός - Bodrum
Αλικαρνασσός - Bodrum
Αλικαρνασσός - Bodrum
Ψέριμος
Ψέριμος
Ψέριμος
Κάλυμνος
Κρεβάτια - περιοχή της Ψερίμου- βουτιά από το σκάφος στα υπέροχα νερά
Κρεβάτια - περιοχή της Ψερίμου- βουτιά από το σκάφος στα υπέροχα νερά

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Καλό Καλοκαίρι!!!


Καλό Καλοκαίρι σε ΟΛΟΥΣ!!!

Πάλι μαζί σε καμιά 15αριά μέρες, ανανεωμένη και ελπίζω να βρω και καμία καινούρια συνταγή από τις διακοπές.
Φιλιά πολλά σε όλους , να περνάτε καλά!!!







(Τις φωτογραφίες έχω πάρει από εδώ:http://greetings.pathfinder.gr/cards/summer/48.jpg,http://www.eckart-breitschuh.de/blog/holidays.gif)

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Κρέπες, αλμυρές ή γλυκές πάντα υπέροχες!!!

Με τις κρέπες συνδυάζεις σχετικά εύκολα και γρήγορα, ένα ελαφρύ γεύμα και επιδόρπιο. Είναι ωραίο και διασκεδαστικό αν συνδυαστεί με φίλους που δίνουν παραγγελιές και τα σχετικά, έχει βέβαια λίγο μανούρα με το ψήσιμο αλλά στο τέλος σε αποζημιώνει απολαυστικά!!!




*Υλικά για ζύμη - βάση κρέπας* (περίπου για 8-10 μεγάλες κρέπες) :
  • 1,5 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κούπα γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά



Εκτέλεση:







  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (το έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Το αφήνουμε για λίγο να ηρεμήσει από το πολύ το χτύπημα και παράλληλα εμείς ετοιμάζουμε τα υλικά μας για την γέμιση.




*Αλμυρές κρέπες*:






  • Βάζουμε την κρεπιέρα ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά.Βουτυρώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.
  • Ρίχνουμε από το μείγμα μας (μία μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος περίπου) ώστε να καλυφθεί απλά η επιφάνεια του σκεύους μας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ψηθεί.
  • Γυρνάμε την κρέπα από την άλλη μεριά και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας ώστε να προλάβουν λίγο να ζεσταθούν μέχρι να ψηθεί η κρέπα.
  • Κλείνουμε και σερβίρουμε.

Υλικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε :
τυριά κίτρινα, φέτα, πιπεριές, ντομάτα , μανιτάρια, μπέικον , ζαμπόν, κρέμα γάλακτος , ελιές, καλαμπόκι, αυγό, πατατάκια, ομελέτα, φιλέτο κοτόπουλο, τόνο, λουκάνικο κ.α.

Γενικά ότι μας αρέσει.





*Γλυκιές κρέπες* :




  • Βάζουμε την κρεπιέρα ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά.Βουτυρώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.
  • Ρίχνουμε από το μείγμα μας (μία μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος περίπου) ώστε να καλυφθεί απλά η επιφάνεια του σκεύους μας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ψηθεί.
  • Γυρνάμε την κρέπα από την άλλη μεριά και ψήνουμε πάλι για 1- 2 λεπτά.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της κρέπας με π.χ. μερέντα ή μαρμελάδα.
  • Διπλώνουμε στη μέση και μετά πάλι στην μέση και σερβίρουμε.

Υλικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε : μερέντα, μαρμελάδα, μέλι, φράουλες, λικέρ, μπισκότο, καρύδι, φουντούκι, αμύγδαλο, μπανάνα, διάφορα σιρόπια κ.α.
Γενικά ότι μας αρέσει.




Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Σουτζούκι x 2

Δύο εύκολες και γρήγορες συνταγές για καλοκαιρινό ουζομεζέ με βάση το σουτζούκι.
Απολαύστε!!!



1.Ομελέτα με σουτζούκι

Υλικά:
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο γάλα
  • λίγες φέτες σουτζούκι
  • (δεν βάζουμε αλάτι , πιπέρι γιατί το σουτζούκι είναι από μόνο του πικάντικο)




Εκτέλεση:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε για λίγο το σουτζούκι και από τις 2 μεριές.
  • Χτυπάμε τα αυγουλάκια μας μαζί με λίγο γάλα για να γίνει αφράτη η ομελέτα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε την ομελέτα και από τις 2 μεριές και σερβίρουμε.



2. Ντοματούλες με σουτζούκι και τυρί στο φούρνο.

Υλικά:
  • 1-2 ντομάτες
  • 1 φέτα σουτζούκι για κάθε ροδέλα ντομάτας.
  • τυρί τριμμένο






Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
  • Σε κάθε ροδέλα βάζουμε από πάνω μια φέτα σουτζούκι και καλύπτουμε με τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε για λίγο στο φούρνο ή στο γκρίλ μέχρι να ροδίσουν τα τυράκια και να μαλακώσει η ντομάτα.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails