Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Γεμιστά!!! Wow WOW wow!!!!

Γεμιστά λαχανικά με ρύζι για την ακρίβεια!!!

Κλασικό και νοστιμότατο φαγητό.Εγώ στην παρακάτω συνταγή γέμισα μια μαύρη γυαλιστερή μελιτζάνα, ένα κανονικό θα το έλεγα κολοκύθι αλλά νοστιμότατο, 3 κόκκινες από την ντροπή τους πιπεριές (είναι γλυκές και μου αρέσουν) και 2 καθωσπρέπει ντομάτες.Ανάμεσά τους στρίμωξα με το έτσι θέλω 2 μέτριες πατάτες αφού πρώτα τις έκοψα με το καλά ακονισμένο μου μαχαίρι σε κατάλληλο σχήμα.Αφού λοιπόν τα βρήκαν όλοι μεταξύ τους τα γέμισα , τα έψησα και τα έφαγα (όχι όλα!).ΑΑΑ!!! Τα γεμιστά είναι κολλητάρια με την φέτα, μην την ξεχάσετε από το τραπέζι σας.

Δείτε πώς παίχτηκε το σκηνικό ;)))


Απολαύστε!!!



video



Υλικά:
2 ντομάτες
3 πιπεριές κόκκινες
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
2 πατάτες μέτριες
ρύζι (περίπου 1 1/2 κ.σ. για κάθε λαχανικό,η μελιτζάνα παίρνει παραπάνω)
1 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
2-3 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
νεράκι



Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το πάνω μέρος (καπάκια) από τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις άκρες από την μελιτζάνα και το κολοκύθι.Δεν τα πετάμε , θα τα χρειαστούμε!
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τα λαχανικά μας και κρατάμε την ψίχα τους σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε τα άδεια λαχανικά στο ταψί μας.
Ρίχνουμε στο multi το εσωτερικό από τα λαχανικά μας , το κρεμμύδι, το σκόρδο και χτυπάμε καλά.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη και τον μαιντανό και ανακατεύουμε καλά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε στο ρύζι την σάλτσα μας και ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για περίπου 10'.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα ένα τα λαχανικά μας και τα "καπακώνουμε".
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα στα λαχανικά.
Αν έχει περισέψει ρύζι με σάλτσα το ρίχνουμε και αυτό στα κενά.
Τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι και περιχύνουμε τα γεμιστά μας με μπόλικο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180.

Καλή όρεξη!

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Μακαρόνια με κιμά!

Κάτι ήξερε ο SSSSakis όταν το τραγούδαγε!!Τέτοια έτρωγε το παιδί και έγινε κούκλος! Ένα μυστικό ομορφιάς που το ξέρουμε και το αγαπάμε όλοι :)) Απολαύστε!!!

video


Υλικά:
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κύβο για ζυμαρικά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • τυρί τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • νεράκι
Εκτέλεση:
  1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας , λίγο ελαιόλαδο, νεράκι, αλάτι , πιπέρι και την ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.
  4. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νεράκι να βράσει, ρίχνουμε και ένα κύβο για ζυμαρικά.
  5. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
  6. Όταν βράσουν σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο να κάψει.
  7. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
  8. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τον κιμά, τρίβουμε και λίγο τυράκι και είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!!!

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Μανάκι - Μπανάκι ;))


Σήμερα μετά από πολύ καιρό ρεπάρωωωω και είπαμε με την πολύ καλή μου φίλη Αργυρώ και με την αδερφή μου να πάμε για μπανάκι....δυσκολευόμαστε βέβαια να διαλέξουμε παραλία ;)))






Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!! Ένα αξιαγάπητο blog!!


Η καλή μας Big mama με τίμησε δίνοντάς μου το βραβείο (το οποίο είναι και το πρώτο μου και πολύ το χάρηκα) του "αξιαγάπητου blog".


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Big mama και επειδή μου αρέσει κι εμένα να κάνω χαρούμενο τον κόσμο ακολουθώ πιστά τους όρους της βράβευσης όπου είναι οι εξής

  1. Να δεχτώ αυτό το βραβείο, να το αναρτήσω στο blog μου μαζί με το όνομα του ατόμου που με βράβευσε, και το link στο blog
  2. Να απονέμω το βραβείο αυτό σε άλλα 15 αξιαγάπητα blogs.
    Επίσης να θυμηθώ να επικοινωνήσω με τους bloggers και να τους
    ενημερώσω ότι τους επέλεξα για αυτό το βραβείο.
έτσι λοιπόν δίνω το βραβείο του "αξιαγάπητου blog" στους :

Έυη, nel...land, Στην κουζίνα του Στράτου, nurseface, o kipos tou Theo, Δειπνοσοφίσματα,

και σε όλα τα υπόλοιπα υπέροχα κ αξιαγάπητα blog που παρακολουθώ.



Να είστε όλοι καλά !!!


Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

PIZZAkia 3 ειδών

Μία που τα βλέπεις και μία που έχουν εξαφανιστεί!!!
Είδε κανείς τα pizzakiaaaaa???
Απολαύστε!




Υλικά:

(συνολικά και για τα 3 είδη mini pizza, οι ποσότητες είναι ελεύθερες αναλόγως της αρεσκείας μας)

  • μικρές πίτες για σουβλάκια (νομίζω κάθε συσκευασία έχει 10 μικρά πιτάκια)
  • ντομάτες
  • πιπεριές πράσινες
  • κέτσαπ
  • τυρί φέτα
  • τυρί γκούντα σε φέτες
  • μπέικον
  • σουτζούκι
  • τυριά κίτρινα τριμμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι

mini pizza σουτζούκι
  1. απλώνουμε λίγο βούτυρο στην βάση κάθε mini πίτας
  2. απλώνουμε περίπου 1 1/2 κ.γ. κέτσαπ
  3. ρίχνουμε από πάνω ελάχιστη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι (όχι πιπέρια γιατί το σουτζούκι είναι από μόνο του αρκετά πικάντικο)
  4. βάζουμε 1/2 φέτα γκούντα κομματάκια
  5. 2-3 φέτες σουτζούκι
  6. 1 ροδέλα πιπεριά
  7. 1 ροδέλα ντομάτα
  8. τριμμένα τυριά

mini pizza bacon
  1. απλώνουμε λίγο βούτυρο στην βάση κάθε mini πίτας
  2. απλώνουμε περίπου 1 1/2 κ.γ. κέτσαπ
  3. ρίχνουμε από πάνω ελάχιστη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
  4. βάζουμε 1 φέτα γκούντα κομματάκια
  5. 1 bacon κομμένη στη μέση
  6. 1 ροδέλα πιπεριά
  7. 1 ροδέλα ντομάτα
  8. τριμμένα τυριά

mini pizza φέτα
  1. απλώνουμε λίγο βούτυρο στην βάση κάθε mini πίτας
  2. απλώνουμε περίπου 1 1/2 κ.γ. κέτσαπ
  3. ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι
  4. βάζουμε 1 κομμάτι φέτα περίπου όσο ένα σπιρτόκουτο τριμμένο με το χέρι
  5. πάνω από την φέτα ρίχνουμε πιπέρι μαύρο και λίγο πιπέρι κόκκινο
  6. 1 ροδέλα πιπεριά
  7. 1 ροδέλα ντομάτα
  8. λίγα τριμμένα τυριά
Καλή επιτυχία!!!

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Νέο Μουσείο Ακρόπολης




Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Σάββατο 20 Ιουνίου, 2009

Ώρες λειτουργίας:

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 8.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ., εκτός από τις Δευτέρες. Τελευταία ώρα πρόσβασης στο Μουσείο είναι στις 7.30 μ.μ. Οι χώροι εκθεμάτων αρχίζουν να εκκενώνονται δεκαπέντε λεπτά πριν την ώρα κλεισίματος του Μουσείου.

Εισιτήρια:

Το Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει για το κοινό, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009. Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο Μουσείο μόνο με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing – εισιτήριο προ-αγορασμένο από την ιστοσελίδα του Μουσείου.

Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, δεν θα υπάρχει μέσο αγοράς εισιτηρίων, παρά μόνο μέσω της υπηρεσίας e-ticketing. Δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στο Μουσείο με εισιτήριο που θα το αγοράζουν από τα ταμεία του Μουσείου ή από την υπηρεσία e-ticketing της ιστοσελίδας. Επίσης, από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 θα ισχύει η δωρεάν είσοδος για τους κατόχους της Κάρτας Πολιτισμού.

Από τις 21 Ιουνίου 2009 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, η τιμή εισόδου στο Μουσείο είναι 1 ευρώ.



http://www.theacropolismuseum.gr/

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Το κέικ της κολλητής <3

Την Έλενα την ξέρω από το νηπιαγωγείο αλλά δεν συμπαθιόμασταν και ιδιαίτερα :) από την τρίτη γυμνασίου και μετά αρχίσαμε να κάνουμε παρέα κολλητή.Έτσι λοιπόν προχτές που ήρθε η φιλενάδα μου να πιούμε καφέ στο μπαλκόνι μου έφερε να δοκιμάσω και το κέικ που έφτιαξε....Τέλειο ...και με τον καφέ ακόμα καλύτερο.... Φυσικά το φωτογράφισα σαν παγκοσμίου φήμης top model σημείωσα και την συνταγή και σας το παραθέτω...

Απολαύστε!!!


Το κέικ της Έλενας


Υλικά:
  • 2 κούπες του γαλλικού ζάχαρη
  • 1 βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • λίγο κονιάκ
  • 1 φαρίνα (αφαιρούμε 1 κούπα από το πακέτο για να μην μας γίνει πολύ σφιχτό)
  • 1 κούπα γαλλικού κουβερτούρα κομματάκια
  1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά το γιαούτι τις βανίλιες και το κονιακ και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας τα κομματάκια κουβερτούρας.
  5. Το βάζουμε σε φόρμα που έχουμε αλευρώσει και ψήνουμε στους 18ο πάνω - κάτω σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45'.
Καλή επιτυχία!!!


** Νέλλη νομίζω οτι είναι η σειρά σου :))
)
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails